VIDEO: Vecākus pamatīgi samulsina 3. klases skolnieka mājasdarbs

tautaruna.lv 22.marts 2021, 17:30
 
Oksana Džadana/F64
Lai arī šis mācību gads skolām ir pat vēl neparastāks par iepriekšējo, no mācīšanās un, protams, arī no dažādiem kontroldarbiem, pārbaudījumiem neaizbēgsi, pat ja mācies attālināti. Tomēr tieši viens no uzdevumiem 3. klases skolēniem matemātikā sacēlis patiešām lielu viedokļu vētru, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
"Pēc šodienas diagnosticējošā darba matemātikā 3. klasei man kā vecākam radās jautājums, - kurš ir atbildīgs par diagnosticējošā darba saturu? Drausmas, nevis darbs," pauž 3.klases skolnieces mamma Līva.

Līva arī nosūta fotogrāfiju, kurā redzams pieminētais uzdevums - Marija vēlas nokrāsot vistu galvas, spārnus un astes trijās dažādās krāsās: brūnā, baltā un zilā. Vienas vistas galvu uzdevumā pieminētā Marija nokrāsoja brūnā krāsā, spārnus - baltā krāsā, bet asti - zilā krāsā. Skolēnam tagad jāsniedz atbilde, cik vēl vistu Marija var nokrāsot tā, lai visas vistas būtu nokrāsotas dažādi? Un iegūtais rezultāts arī vēl jāpamato.

Psihologs Emunds Vanags, kurš specializējas bērnu, pusaudžu konsultēšanā, pētījumos klīniskās, kognitīvās psiholoģijas sfērā, norāda, ka izglītības satura veidotājiem vajadzētu izvairīties no tamlīdzīga rakstura uzdevumiem, kas rada mulsumu sabiedrībā.

Pārbaudījumus un uzdevumus skolēniem sagatavo Valsts izglītības satura centrs, kas daļēji atzīst, ka uzdevums par vistu krāsošanu tomēr ir nekorekts. Pirmkārt, uzdevumā pievienotajai bildei esot vajadzējis būt krāsainai, otrkārt, vajadzēja izvairīties no vārda “nokrāsot” lietojuma, tā vietā izvēloties “izkrāsot”.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:21

Jaunākās diskusijas