VIDEO: Kariņš valdības sēdē pamatīgi sadusmojas

tautaruna.lv 12.marts 2021, 11:15
 
Reuters/Scanpix/Leta
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ceturtdien valdības sēdes laikā premjers pauda neizpratni par to, ka vakcinācijas procesā "esam pakļauti nezināmiem un ne pārāk atbildīgiem privātiem pakalpojuma sniedzējiem". Premjeru pamatīgi sadusmoja vakcinācijas procesa organizēšana.

Video fragmentu no valdības sēdes mikroblogošanas vietnē Twitter publicēja Latvijas Televīzija.

Tieši vakcīnu loģistikas jautājums, kas tiek skatīts valdībā, sadusmojis Ministru prezidentu.

"Mums ir sistēma un mēs te zīmējam visādas... Es atvainojos, es kļūstu arī dusmīgs. Mēs baigās reklāmas naudas izdodam, bet nevaram 10 000 vakcīnu izvadāt," sacīja premjers.

Jau vēstījām, ka Krišjānis Kariņš rosina vakcīnu loģistiku uzticēt bruņotajiem spēkiem.

"Vai nav pienācis laiks pateikt - pietiek? Mums ir bruņotie spēki. Mēs otrreiz nevaram šādi riskēt, tāpēc pārņemam procesu valsts uzraudzībā," mudināja Kariņš.

Savukārt aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) valdības sēdē skaidroja, ka jau pagājušā gada nogalē Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki (NBS) pieļāva risinājumu, ka armija pārņemtu vakcīnu loģistiku. Armijā organizētība ir augstākajā līmenī, taču, lai pārņemtu vakcīnu loģistiku, armijai nepieciešama informācija par nepieciešamajiem resursiem, piemēram, saldēšanas iekārtām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas