Circene pauž, kā vienkārši organizēt vakcinēšanas procesu

tautaruna.lv 12.marts 2021, 15:13
 
Lauris Aizupietis/F64
MFD veselības grupas galvenā ārste ginekoloģijā, bijusī veselības ministre Ingrīda Circene kanāla Rīga TV24 raidījumā "Preses klubs" stāstījusi par to, kā, viņasprāt, būtu vienkāršāk organizējams vakcinēšanas pret Covid-19 process Latvijā.

Circene uzskata, ka vakcinācijas procesu varētu vienkāršot, sadalot Latvijas iedzīvotājus ģimenes ārstiem.

"Katram ģimenes ārstam ir saraksts, kur pēc meklētāja, ievadot sistēmā iedzīvotāju dzimšanas gadu (...) jebkurš ģimenes ārsts var, nu, nezinu - pusstundas laikā viņš dabū visu sarakstu bez nekādām avīzēm," pauž Circene.

Viņa lēš, ka vidēji katram ārstam tad būtu jāapzvana 20 pacienti dienā: "Un nevajag nevienu biroju!"

Circene arī pauž neizpratni, kāpēc Latvijā tik maz ģimenes ārstu ir gatavi veikt vakcināciju pret Covid-19. "Es nesaprotu, kāpēc tā ir," norāda Circene.

Jau vēstīts, ka Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) šai nedēļai izvirzījis mērķi ik dienu sapotēt vismaz 2500 cilvēku, kas ir par 500 cilvēkiem dienā vairāk, nekā bija pagājušās nedēļas mērķis. Faktiski gan pagājušajā nedēļā vidēji ik dienu vakcīnu pret Covid-19 saņēma 2789 cilvēki, bet šonedēļ vēl nevienu dienu vakcinēto skaits nav sasniedzis 2500, liecina NVD dati.

Kā ziņots, pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas. Savukārt 10.februārī vakcinēt sāka SAC klientus un darbiniekus, bet 11. un 12.februārī pirmās potes pret Covid-19 saņēma valsts augstākās amatpersonas un vairāki eksprezidenti.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas trīs vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna" un "AstraZeneca", taču visu šo medikamentu piegādes joprojām kavējas un ir salīdzinoši nelielas, tāpēc kavējas arī masveida vakcinēšanas sākšana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:58

Jaunākās diskusijas