Covid-19 vakcīnu viltotāji uzdarbojas arī Latvijā

tautaruna.lv 17.februāris 2021, 10:52
 
AFP/Scanpix/Leta
"Veselības centra 4" valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds kanāla Rīga TV 24 diskusiju raidījumā "Preses klubs" atklājis, ka Latvijā jau ir parādījušies viltotu vakcīnu piedāvājumi.

Uz jautājumu, vai ar laiku vakcīnas netiks Latvijā ievestas nelegāli, Rēvalds norāda, ka jau ir ziņas par viltotu vakcīnu piedāvājumiem. Viņš uzsver, ka neiesaka šādiem piedāvājumiem atbildēt un šīs vakcīnas izmantot.

Rēvalds uzsver, ka vakcīnām ļoti būtisks ir transportēšanas veids un pastāv liels risks, ka nelikumīgi ievestas vakcīnas ir nepareizi uzglabātas.

"Ir, protams, jau parādījušies arī viltotu vakcīnu piedāvājumi. No tā ir jāuzmanās. Viltotas vakcīnas un tur arī, labākajā gadījumā, kāds ūdentiņu dabūs," norāda Rēvalds un atklāj, ka jau ir bijuši šķietami ticami piedāvājumi ar ražotāju vēstulēm, piedāvājot iegādāties vakcīnas.

"Ir zili brīnumi. Tas viss ir sācies, jo medikamentu viltošana - tā ir milzīga rūpala. Tā ir milzīga pasaules industrija," norāda Rēvalds. Viņš atklāj, ka Eiropā ir izstrādātu zāļu verificēšanas sistēma, lai novērstu viltus zāļu nonākšanu aptiekās, taču uz vakcīnu tas neattiecoties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas