Sedlenieks asi izsakās par inficēšanos ar Covid-19 Vakcinācijas birojā

tautaruna.lv 17.februāris 2021, 17:30
 
f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis
Sociālantropologs Klāvs Sedlenieks mikroblogošanas vietnē Twitter neslēpis kritiku Veselības ministrijas un Vakcinācijas biroja darbinieku virzienā pēc tam, kad kļuva zināms par inficēšanās gadījumiem ar Covid-19 šajās iestādēs.
Kā pauž Sedlenieks, šāda situācija liecina par vāju higiēnas ievērošanu.

Tas, ka cilvēki salsimst pat Veselības ministrijā un Vakcinācijas birojā, norāda ne tikai uz to, ka slimība ir un ka ar to var saslimt, bet, ka pat šādās vietās higiēnas ievērošana ir vāja," pauž Sedlenieks.

Tikmēr komentāros tiek norādīts, ka šādā gadījumā ir svarīgi atrast "vainīgo".

"Vai zināms, ka vainīgas ir iestādes, ne, piem., veikals vai "dārziņš"?" teikts kādā komentārā.

Kā zināms, vienam darbiniekam inficējoties ar Covid-19, Vakcinācijas projekta birojs turpmākās divas nedēļas strādās attālināti, sociālajos tīklos informē biroja komunikācijas koordinatore Ieva Stūre.

Stūre pauda, ka biroja darbinieki ievēro drošības norādes un dabu attālināti plāno veikt tuvākās 14 dienas.

Veselības ministrijas struktūrvienība Vakcinācijas projekta birojs tika izveidots, lai nodrošinātu vakcinācijas procesu Latvijā, Birojam jānodrošina vienotu projekta īstenošanu un procesu koordinēšanu ar nozares profesionāļiem un ieinteresēto personu grupām.

Vakcinācijas projekta birojs ir atbildīgs par vienoto vakcinācijas procesu kopumā, tajā skaitā par vakcinēšanas vietu izveidi, vakcīnu piegādi un rindas veidošanu un sabiedrības informēšanu. Birojs ir atbildīgs arī par vakcinācijas sistēmas izveidošanas, kapacitātes un darbības kontroli, kā arī plānu adaptāciju atbilstoši aktuālajai situācijai.

Vakcinācijas projekta birojs darbojas veselības nozares mērogā. Vakcinācijas projekta birojs ir tieši pakļauts veselības ministram un nodrošina saikni starp Krīzes vadības padomi, Krīzes vadības koordinācijas grupu Covid-19 izplatības ierobežošanai un Veselības ministrijas izveidotajām darba grupām vakcinācijas projekta ieviešanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:16

Jaunākās diskusijas