Bīstamais Covid-19 Dienvidāfrikas paveids izplatās Austrijas slēpošanas kūrortā

tautaruna.lv 9.februāris 2021, 9:00
 
AFP/Scanpix/Leta
Mikroblogošanas vietnē Twitter metereologs Jānis Trallis dalījies ar epidemiologa un veselības ekonomista Ērika Feigla-Dinga (Eric Feigl-Ding) ierakstu, kurā zinātnieks atklāj, ka Austrijā strauji izplatās bīstamais Dienvidāfrikas Covid-19 paveids.

"Un sākas viss no gala... Arī pirms gada Eiropā vīruss lielā mērā izplatījās no Austrijas slēpošanas kūrortiem, tagad izplatās bīstamais Dienvidāfrikas paveids, pret kuru pašreizējās vakcīnas ir mazāk efektīvas (Oxford-AstraZeneca vakcīna dod tikai 22% aizsardzību)," pārpublicējot ierakstu, piemetina Trallis.

Feigls-Dings atklāj, ka Rietumaustrijā identificēti 293 jaunā paveida gadījumu, no kuriem vismaz 140 ir aktīvie gadījumi. Vācija apsver iespēju slēgt robežu ar Rietumaustrijas federālo zemi Tiroli. Tikmēr Austrijas valdība izdevusi steidzamu brīdinājumu par ceļošanu, taču ķīmiķim avoti atklājuši, ka Veselības ministrija esot atteikusies slēgt robežas ar Tiroles reģionu, jo "viesnīcu lobiji druad atvērt visas viesnīcas", ja robežas tiks slēgtas.

Tirole ir populārs Alpu tūrisma reģions, kas robežojas ar Vāciju un Itāliju, bet starp Tiroli un Šveici, kā arī Lihtenšteinu ir neliels Austrijas štats Vorarlberga, tāpēc zinātnieks izsaka bažas par jaunā paveida izplatību Centrāleiropā.

Feigls-Dings gan norāda, ka Austrija bija jau atvieglojusi ierobežojumus valstī un kamēr restorāni un viesnīcas joprojām ir aizvērtas, viss pārējais ir atvērts, ieskaitot skolas.

Jau vēstīts, ka Dienvidāfrikas paveids, kurš tāpat kā Lielbritānijas paveids ir lipīgāks, atklāts 23 valstīs un teritorijās, teikts PVO iknedēļas ziņojumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:19

Jaunākās diskusijas