Uga Dumpis atklāj vienīgo ilgtermiņa risinājumu Covid-19 problēmai

Anete Ošleja 10.janvāris 2021, 18:43
 
f64.lv, Lauris Aizupietis
Infektologs Uga Dumpis sociālajā medijā Twitter pauda viedokli, ka, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, vienīgais ilgtermiņa risinājums ir vakcīna.

Dumpis atzina, ka īstermiņā nākamos mēnešus galvenokārt uzmanība būtu jāverš uz kontaktu samazināšanu iekštelpās. Tomēr, lai ilgtermiņā cīnītos ar vīrusu, vislabākais risinājums ir vakcinācija.

Kāds Twitter lietotājs Dumpim vaicāja, kas notiks brīdi, kad lielākā sabiedrības daļa, 60% - 70% populācijas, būs vakcinējusies. Kādā secībā tiks samazināti ierobežojumi?

Uga Dumpis pauda, ka vēl nav zināms, kas būs nākotnē, jo vakcinācija var nesasniegt pūļa imunitāti.

Jau vēstīts, ka veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) izdevis rīkojumu, kas nosaka, ka no 11.janvāra tiks vakcinēti visi mediķi. Līdz šim vakcinēja lielo slimnīcu darbiniekus, sestdien sāka vakcinēt ģimenes ārstus, bet no pirmdienas šī iespēja būs visiem mediķiem - ārstiem, ārstu palīgiem, māsām, zobārstiem, vecmātēm un citiem.

Kā ziņots, pirmās farmācijas uzņēmuma "Pfizer" un "BioNTech" ražotās vakcīnas "Comirnaty" Latvijā tika nogādātas 26.decembra rītā. Pirmajā piegādē Latvija saņēma 9750 vakcīnu devas. Savukārt pēc nedēļas Valsts asinsdonoru centrā nogādāta arī otrā piegādes krava ar 13 650 "Pfizer" un "BioNTech" ražotajām vakcīnu "Comirnaty" devām.

Piektdien, 8.janvārī, valdība vienojās, ka Latvija iegādāsies papildu līdz 1,4 miljoniem "Pfizer" un "BioNTech" vakcīnas pret Covid-19 devu. Šāds lēmums tika pieņemts, jo piektdien Eiropas Komisija (EK) pieņēma lēmumu dalībvalstīm nodrošināt vēl papildu 300 miljonu "Pfizer" un "BioNTech" vakcīnas pret Covid-19 devu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:58

Jaunākās diskusijas