Ko derētu zināt ikvienam, kam garšo kafija

tautaruna.lv 29.decembris 2020, 10:30
 
Andrejs Terentjevs/F64
Kofeīns uzlabo garastāvokli un rada enerģiju. Rīts bez kofeīna daudziem nav iedomājams. Minhenes Klīniskās toksikoloģijas un saindēšanās centra galvenais ārsts Florians Aijers ir atklājis, kā noteikt, vai Jums ir vai nav kofeīna atkarība, raksta "medikforum.ru".

Kā saka ārsts, galvenā lieta, kam jāpievērš uzmanība, ir nerimstoša vēl pēc vēl vienas kafijas tases.

Proti, vēlme ik pa laikam palielināt kafijas devu, pārliecinoša vēlme lietot kofeīnu un aizkaitināmība, kad tas nav pieejams.

"Ja jūs dzerat daudz kafijas un pēkšņi pārtraucat to darīt, jūs to fiziski sajutīsit un parādīsies abstinences, atņemšanas jeb paģiru sindroms. Ja ktīvs kafijas lietorājs pārtrauc kofeīna lietošanu dienas laikā, pirmie fiziskās abstinences simptomi parādās apmēram pēc astoņām līdz divpadsmit stundām," skaidro ārsts.

Viņš iesaka - ja ir atkarība ir problēmas ar šo vielu, no kofeīna, būtu saprātīgi atturēties no tā lietošanas divas līdz četras nedēļas.

"Jums jāsadzīvo ar vieglām blakusparādībām," viņš sacīja, piebilstot, ka pēc tam var atsākt kofeīna mērenu lietošanu, tas ir, no 300 līdz 400 miligramiem dienā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:51

Jaunākās diskusijas