FOTO: Latvijas mediķi soctīklos stāsta, kā jūtas pēc vakcinēšanas

tautaruna.lv 29.decembris 2020, 12:08
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Pirmajā dienā pret Covid-19 Latvijā vakcinēti vairāk nekā 500 mediķi - gan ārsti, gan māsas. Daļa no viņiem labprāt ar šo notikumu dalās sociālajos tīklos un stāsta, kāda ir pašsajūta pēc vakcinēšanas.

Kā iepriekš vēstīja ziņu aģentūras LETA aptaujātie mediķi, viņi jūtas labi un aicina kolēģus sekot viņu piemēram.

Imunizācijas valsts padomes vadītāja, Ģimenes vakcinācijas centra vadītāja Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā Dace Zavadska stāstīja, ka pēc vakcinēšanās pret Covid-19 jūtas labi un arī kolēģi bijuši pārsteigti, ka viņiem vakcīna nemaz nav sāpējusi, varbūt tikai injekciju jutuši.

"Tie kolēģi, kuri šodien ieradās vakcinēties, ne mirkli nešaubījās par vakcinācijas nepieciešamību un viņi būs stingrais balsts tiem darbiniekiem, kuri varbūt šaubījās. Ja viņi redzēs, ka vakcinētajiem kolēģiem ragi, astes nav izaugušas, čipi signālus nesūta, tad arī viņi sapratīs vakcinācijas nepieciešamību un drošumu," smaidot atzina Zavadska.

Sociālajos tīklos arī paši vakcinētie mediķi apstirpina, ka jūtas labi.

Piemēram, Jānis Vētra, kas pirmdien viens no pirmajiem ievietoja foto no slimnīcā izveidotā vakcinācijas kabineta, atklāj, ka pašsajūta ir teicama.

Vēl kāds mediķis vēsta, ka vienīgās izmaiņas, ko jūt un jūt arī kolēģi, ir nelielas sāpes pleca muskulī, tāpat kā pie gripas u.c. vakcīnām.

Pediatre Katrīna Selecka, kas arī publicēja attēlu no vakcinācijas kabineta, pauda, ka nu ir pienākusi īsta svētku sajūta.

Kā ziņots, pirmdien desmit Latvijas slimnīcās izveidotos vakcinācijas kabinetos sākta brīvprātīga ārstniecības personu vakcinēšana pret Covid-19.

Pirmās farmācijas uzņēmuma "Pfizer" un "BioNTech" ražotās vakcīnas "Comirnaty" Latvijā tika nogādātas 26.decembra. Tās jāuzglabā ļoti zemā temperatūrā - vismaz -75 grādi pēc Celsija skalas. Šādas dziļās saldēšanas iekārtas ir Valsts asinsdonoru centram, kur arī tiek glabātas sasaldētās vakcīnas. Pēc atkausēšanas vakcīnas līdz piecām dienām jeb to plānotajam izlietošanas laikam var uzglabāt +2 līdz +8 grādos pēc Celsija skalas, iepriekš informēja Veselības ministrijā.

Pirmajā piegādē Latvija ir saņēmusi 9750 "Pfizer" un "BioNTech" ražoto vakcīnu "Comirnaty" devas, kuras tiks nodrošinātas kopumā 4875 veselības aprūpes darbiniekiem, jo viena cilvēka vakcinēšanai nepieciešamas divas devas.

Nākamās vakcīnu piegādes plānotas pēc nedēļas - ap 4.janvāri vai 5.janvāri, kad Latvija saņems līdzīgu apjomu devu. Tāpat janvāra beigās ražotāji plāno "Moderna" un "AstraZeneca" izstrādāto vakcīnu piegādes, ja pirms tam pozitīvi noslēgsies šo zāļu reģistrācija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:14

Jaunākās diskusijas