Covid-19 analīžu dēļ Tukumā izceļas pamatīgs skandāls

tautaruna.lv 13.novembris 2020, 15:30
 
REUTERS/Scanpixs/LETA
Ar Tukuma novada domes atbalstu Covid-19 analīžu ņemšanas punkts atvērts vienā ēkā ar Sporta skolas šautuvi. 44 tukumnieki parakstījuši kolektīvu iesniegumu vietvarai, taču atbildi neesot saņēmuši, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Sporta skolā tiek organizēti individuāli treniņi, tomēr kopš blakus durvīs ierīkota analīžu ņemšanas vieta, daudzi vecāki nolemj bērnus uz treniņiem nelaist. ”Vecāki ir diezgan satraukti. Esam uzrakstījuši vēstuli domei, taču atbildi neesam saņēmuši. Trīs analīžu nodevēji esot iegājuši šautuvē, lai nodotu analīzes. Tas nav droši bērniem,” stāsta viena no audzēkņu mammām Oksana.

Mammas stāstīto par analīžu nodevēju ieklīšanu sporta skolā apstiprina arī nejauši sastaptais treneris. Pēc iedzīvotāju iebildumiem vietvara likusi pašvaldības policijai dežūrēt pie analīžu nodošanas punkta.

Tukuma novada domē raidījumam atklāj, ka 13 no 14 pašvaldības deputātiem atbalstīja šo telpu izīrēšanu ”Centrālai laboratorijai”. Uzņēmuma esot piedāvātas vairākas citas alternatīvas, tomēr galarezultātā izvēlēta pašreizējā vieta.

“Centrālās laboratorijas” pārstāve intervijā norāda, ka pēc vecāku iebildumiem un “Bez Tabu” intereses laboratorija Tukumā atkal mainīs savu atrašanās vietu un atgriezīsies vietā, kur bija līdz šim - metāla konteinerā blakus stadionam.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:48

Jaunākās diskusijas