"Manā draugu lokā tāda cilvēka nav!"; sievieti terorizē aizdomīgi zvanītāji

Lelde Veinberga 13.novembris 2020, 12:30
 
Pixabay
Kādu iedzīvotāju mierā neliek zvanītāji, kuri apgalvo, ka viņas telefona numuru viņiem nodevis "draugs Jānis", lai gan tāda cilvēka sievietes draugu lokā nav. Šī nav pirmā reize, kad zvanītāji, kuri nespēj sazināties valsts valodā, apzvanījuši vairākus Latvijas iedzīvotājus, cenšas aptīt cilvēkus ap pirkstu ar telefonkrāpniecības palīdzību.

"Sākot no septembra man zvana divi cilvēki no nezināmiem tālruņa numuriem (+37167885337; +37167885377), kādas divas reizes mēnesī un apgalvo, ka manu numuru esot iedevis kāds paziņa Jānis, bet manā draugu lokā tāda nav.

Ļoti uzstājīgi vēlas, lai runāju ar viņiem krievu valodā, uz ko atbildu, ka nerunāšu, bet lai runā krieviski savu “ļoti svarīgo” lietu, taču es atbildēšu latviski. Rezultātā tā dāma mani krievu valodā nosauca par slimu (boļnaja) un nolika klausuli. Taču uzdrīkstas man atkal zvanīt.

Kā tikt vaļā no šādiem nelabvēļiem, kas zvanās uz telefonu? Ieliku abus numurus melnajā sarakstā, lai man nezvana. Ceru, ka citas personas šādi indivīdi arī pārstās terorizēt ar savām “važniji dela”!" "Bez Tabu Sūdzību dēlī" raksta Santa.

Vasarā informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" brīdināja par krāpnieciskiem zvaniem investēt apšaubāmās finanšu platformās. Piemēram, krāpnieki zvana un izliekas par "Bloomberg" pārstāvjiem, un aicina investēt apšaubāmās finanšu platformās. Krāpnieki sazinās krievu valodā. "Cert.lv" aicina šādos darījumos neiesaistīties un pēc iespējas ātrāk telefonsarunu pārtraukt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:38

Jaunākās diskusijas