Interesanti: kādi ir populārākie kaķu vārdi Latvijā

tautaruna.lv 1.novembris 2020, 19:44
 
F64
Kādi Latvijā vispopulārākie kaķu vārdi un kādi ir to piešķiršanas iemesli, uz šiem jautājumiem aptaujā aicina atbildēt Latviešu valodas institūts, vēstīts Natālijas Valdnieces materiālā raidījumā "900 sekkundes".

Latviešu valodas institūta valodniecei Ilzei Štrausai vienmēr ir patikuši temati ar rozīnīti. Viņa savulaik ir pētījusi gan govju vārdus, gan skolotāju iesaukas. Nu ir pienākusi kaķu vārdu kārta. Tikai tik negaidīti lielu atsaucību no kaķu saimniekiem pētniece nebija gaidījusi.

Divu nedēļu laikā jau ir savāktas gandrīz 13 000 kaķu mīļu atbildes uz galveno jautājumu: kā sauc tavu kaķi? Ilze pamazām sākusi šo kvantumu pētīt. Domājiet Muris ir pirmajā vietā?

“Viens no. Šobrīd nevaru apgalvot, vai Muris ir populārākais. Nāk vēl vārdi, anketa vēl nav slēgta. Protams, vārdi atkārtojas un nav tā, ka Latvijā ir tikai vien Muris. Populārākie ir Ansis, Ance, Bella, Rencis, Bruno, Bučas. Tie vārdi ir diezgan iecienīti kaķu vārdu izvēlē, un tādu ir daudz,” norāda LU Latviešu valodas institūta zinātniskā asistente.

Bet ir arī tādi, kas tiešām var būt tikai vienā eksemplārā. Piemēram: Adžinda, Bupītis, Bļauka, Bekons, Bembis, Blusa, Burito, Černobiļa, Dīzelis, Cibricenieks, Deficīts, Dekāns.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:09

Jaunākās diskusijas