"Lido" darbinieki sašutuši par 100 eiro algu

Viktorija Gabrjuna 23.aprīlis 2020, 11:30
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Ēdināšanas uzņēmuma "Lido" darbinieki ir sašutuši - par darbu martā šomēnes saņēmuši vien simt eiro lielu atalgojumu, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Līdz 19. martam uzņēmums netika slēgts un visi esot strādājuši kā parasti, taču saņēmuši vien 100 eiro lielu atalgojumu.

"Nezinu, kā bērnus pabarot, kā mašīnā benzīnu ieliet, kā rēķinus apmaksāt!? Kurš kredīta devējs atļaus nemaksāt kredītu? Nav bail vairs no vīrusa, bet no bada un nabadzības. Tas nav normāli, ka ieskaita šādu summu! Ja Ķirsona kungam iedotu 100 eiro, vai viņš varētu dzīvot ar šādu summu?!" pauž kāda "Lido" darbiniece.


"Aprīlī diemžēl mūsu finansiālā situācija jau bija tāda, ka mēs spējām izmaksāt algas tikai daļēji. Ņemot vērā ārkārtas situāciju, mēs bijām spiesti restorānus slēgt, līdz ar to uzņēmums šai laikā palicis bez ienākumiem," saka Rasmuss Pētersons, “Lido” valdes loceklis.


Darbinieki gan uzskata, ka vajadzēja algas izmaksāt pilnā apmērā. Daudzi strādājuši no astoņiem rītā līdz deviņiem vakarā.

“Lido” pat neapmaksājis darba nespējas lapas par periodu, kuru bija jāapmaksā darba devējam. Kad darbiniekiem izmaksās visu atalgojumu par viņu darbu martā, “Lido” pārstāvis nespēj atbildēt.

Dienā, kad notiek intervija, ir arī ziņa, ka vismaz dīkstāves pabalsts 633 “Lido” darbiniekiem jau ir pārskaitīts, par to periodu, kad sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums marta otrā pusē jau bija slēgts. Cik liels ir pabalsts, tas netiek atklāts.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas