"Pagaidām esam bez jebkādas palīdzības!" Reizenbergs stāsta, kāpēc var nākties slēgt "Balzāmbāru"

Rita Lazda 23.aprīlis 2020, 13:49
 
Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency
Koronavīrusa Covid-19 radītās krīzes dēļ ne viens vien Latvijas uzņēmējs nonācis neapskaužamā situācijā. Arī par pasaules labāko bārmeni atzītais Andris Reizenbergs, kurš ir arī "Balzāmbāra" vadītājs, ne bez emocijām spēj pastāstīt par šobrīd tik neapskaužamo situāciju.

Reizenbergs pastāstīja, ka "Rīgas nami" nav atsaucīgi sarunās par iespējām atmaksāt īres parādu 3000 eiro vēlāk. Tā kā bāram ienākumu pašlaik nav, tad parādu atmaksāt uzreiz nav iespējams. Bārs nevar pretendēt arī uz dīkstāves pabalstu, jo par janvāri un februāri uzkrāti nodokļu parādi, kas gan nozarē esot pilnīgi normāli, jo klientu ziemā ir mazāk. Vēl arī kādam darbiniekam iepriekš ir bijis bankets, par kuru samaksāta nauda, līdz ar to arī šajā gadījumā pabalsts nepienākas, kaut arī skaidrs, ka darbinieks ir dīkstāvē, vēsta portāls "lsm.lv"

A.Reizenbergs norāda, ka uzņēmums piecu gadu laikā nodokļos samaksājis 250 000 eiro, taču šobrīd ir sajūta, ka ir "izmests no laivas".

"Pagaidām esam bez jebkādas palīdzības. Mēs esam atstāti vieni paši. Tāda ir tā situācija mūsdienās Latvijā," intervijā LTV uzsver uzņēmējs.

Viņam atbalstu sociālajos tīklos pauduši arī vairāki sabiedrībā zināmi ļaudis. "Katru dienu pa kādai skumjai ziņai. Turies. Andri," sociālajā tīklā facebook raksta uzņēmēja L.Mūrniece.

"Andris Reizenbergs ir viens no gaišākajiem un strādīgākajiem cilvēkiem, ko pazīstu. 2019. gadā atzīts par pasaules labāko bārmeni, nesis LV vārdu pasaulē, un tagad Latvija uzmet viņu," skarbs ir dziedātājs Andris Kivičs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:52

Jaunākās diskusijas