Iepirkšanās tikai no rīta; vīriešiem nepāra datumi, sievietēm pāra – pulcēšanās ierobežojumi pasaulē

Lelde Veinberga 19.aprīlis 2020, 11:41
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta
Žurnālists Māris Puķītis sociālajā tīklā Facebook publicējis piemērus, kādi ierobežojumi stājušies spēkā pasaules valstīs saistībā ar jauno koronavīrusu Covid-19. Šie fakti esot kā piemērs tiem, kuriem šķiet, ka ierobežojumi Latvijā ir pārāk stingri.

"Runā, ka Latvijā valda apspiestība Covid vārdā, kamēr visur citur tādai glupībai stāv pāri. Te Ārlietu ministrijas neliels apkopojums (kam, protams, vēl jāpārvar "uztveres filtrs"):

Vācijā ir aizliegti dievkalpojumi un biedrību sanāksmes. Visā valsts teritorijā ir slēgti bāri, klubi, kinoteātri, muzeji, teātri, sporta klubi, baseini, bibliotēkas un bordeļi.

Austrijā noteikti pārvietošanās ierobežojumi. Personas drīkst atrasties publiskajā telpā tikai četros gadījumos, proti, dodoties uz darbu, uz pārtikas veikalu vai aptieku, dodoties sniegt palīdzību, pastaigājoties vai sportojot svaigā gaisā vienatnē, ar mājdzīvnieku vai personām, ar kurām dzīvo kopā. Vienlaikus kopā nedrīkst atrasties vairāk par piecām personām.

Bolīvijā ārkārtas situācijas laikā no plkst.7 līdz 12 no mājām drīkst iziet viena persona tikai pārtikas iegādei. Iepirkumiem ir paredzētas tikai rīta stundas. Sestdienās un svētdienās veikali ir slēgti un pakalpojumi netiek sniegti. Cilvēkiem ir jāpaliek mājās. Par karantīnas pārkāpšanu tiks piemēroti naudas sodi vai ieslodzījums līdz pat desmit gadiem.

Kolumbijā tikai viens mājsaimniecības pārstāvis drīkst iet iegādāties pārtiku. Vīrieši drīkst iziet no dzīvesvietas tikai nepāra datumus, sievietes - tikai pāra datumos.

Austrālijā noteikts liegums ceļot ārpus valsts un pārtraukta visu nebūtisko pakalpojumu sniedzēju darbība. Nav atļautas sabiedriskas pulcēšanās, tostarp privātās mājas viesībās. Kāzās var piedalīties ne vairāk kā pieci cilvēki, bet bērēs - ne vairāk par desmit.

Bosnijā un Hercegovinā ierobežota pārvietošanās ārpus mājas laikā no 18 līdz 5. Noteikta pilnīga izolācija bērniem un jauniešiem līdz 18 gadu vecumam un senioriem pēc 65 gadiem. Mediķi nedrīkst atstāt valsts teritoriju.

Azerbaidžānā no mājas drīkst iziet tikai uz divām stundām, iepriekš nosūtot īsziņu un saņemot uz to atbildi," apkopojis žurnālists.

Kā ziņots, ārkārtējā situācija valstī Covid-19 izplatības mazināšanai pagarināta līdz 12.maijam un tās laikā noteikti arī pulcēšanās ierobežojumi.

Uz ārkārtējās situācijas laiku, neievērojot divu metru distanci, proti, turpmāk vienlaicīgi pulcēties publiskās iekštelpās un publiskās ārtelpās var ne vairāk kā divas personas, personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā, vecāks un viņa nepilngadīgie bērni arī tad, ja viņi nedzīvo vienā mājsaimniecībā, kā arī personas, kuras veic darba vai dienesta pienākumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas