Kas notiek Ķīnā pēc Covid-19

Baiba Puriņa 7.aprīlis 2020, 10:12
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Ķīnā esoša latviete sociālajā vietnē Facebook parādījusi, kā ķīnieši pulcējas dabas parkā pēc stingro ierobežojumu, kas tika ieviesti Covid-19 uzliesmojuma dēļ, atcelšanas.
Publicētajos attēlos redzams, kā nedēļas nogalē ievērojams skaits cilvēku drūzmējas uz parka takām. Daudziem sejas joprojām klāj medicīniskās aizsargmaskas.
"Ķīna, dabas parks aizvakar- uzreiz pēc lockdown atcelšanas. Jo kardinālāki ierobežojumi- jo kardinālāka izlaušanās no būrīša," attēlus komentē ieraksta autore.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Kā vēstīs, Ķīnā pēdējās 24 stundās nav reģistrēts neviens jauns nāves gadījums no Covid-19, un tas noticis pirmoreiz, kopš Ķīna janvārī sāka publicēt datus par jaunā koronavīrusa uzliesmojumu, otrdien paziņoja Nacionālā veselības komisija.

Pēdējās 24 stundās gan tika apstiprināti 32 jauni infekcijas gadījumi, kas visi ir "importēti".

Koronavīrusa gadījumu skaita pieaugums Ķīnā kopš marta ir palēninājies, bet valsts saskaras ar infekcijas gadījumu vilni, kas tiek ievesti no ārzemēm. Līdz šim ir ziņots par apmēram 1000 ''importētiem" gadījumiem.

Ķīnā ir apstiprināti pavisam 81 740 infekcijas gadījumi un 3331 nāves gadījums.

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, no 13.marta līdz 14.aprīlim valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:29

Jaunākās diskusijas