Laika zīmju vērotājs iepriecina ar laikapstākļu prognozi aprīlim un maijam

Rita Lazda 7.aprīlis 2020, 14:51
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Laika zīmju vērotājs V.Bukšs izteicis prognozes, kādi laikapstākļi gaidāmi šajā mēnesī un maijā.
"Atbilstoši novembra, janvāra un marta nozīmīgajām dienām, aprīlis šogad būs ar temperatūrām tuvu šā mēneša vidējiem rādītājiem, bet ar noslieci uz siltāku. Nokrišņu sadalījums nevienmērīgs un kopumā drusciņ vairāk kā parasti," norāda V.Bukšs.

"Laikā ap Lieldienām (12., 13. aprīlis) un tālāk, mēneša vidū, naktīs daudzviet pavasara salnas. Temperatūra dienā ap + 7, +12 grādi. Nokrišņi īslaicīgi. Lietus, slapjš sniegs, iespējama arī krusa. Vējains," savā blogā raksta laika zīmju vērotājs.

"Mēneša otrajā pusē, laikā ap Jurģi (23. aprīlis), iestāsies īsti pavasarīgs laiks. Dienas pārsvarā sausas un saulainas. Nokrišņi nelieli, īslaicīgi. Šajā laikā temperatūra dienā var pakāpties līdz +20 un vairāk grādiem. Dažviet arī pirmie pavasara pērkona negaisi. Mēneša beigās laika apstākļi būtiski nemainīsies. Tālāk sekojošais maijs rādās būt silts, lielākoties saulains un brīžiem ar stipriem nokrišņiem pērkona negaisu laikā mēneša otrajā pusē."

Jau vēstīts, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas (LVĢM) prognozes liecina, ka šīs nedēļas otrajā pusē gaidāmi mainīgi laika apstākļi. Ceturtdien ciklona ietekmē laiks kļūs mākoņaināks un dienā daudzviet līs, pastiprināsies arī vējš, brāzmās sasniedzot 15-16 m/s. Piektdien, paaugstinoties spiedienam, atkal kļūs saulaināks un nokrišņi ir maz iespējami. Gaisa temperatūra dienā saglabāsies +7, +12 grādu robežās, bet naktī uz piektdienu lielākajā teritorijas daļā atgriezīsies sals. Nedēļas nogalē debesis klās mākoņi un jauns ciklons daudzviet nesīs nokrišņus - lietu, kas pāries slapjā sniegā, sniegā. Pūtīs galvenokārt lēns vējš, un teritorijā ieplūdīs vēsāks gaiss.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas