Medmāsa Lielbritānijā uzrunā "kretīnus", kuri Covid-19 pandēmiju neuztver nopietni

Rita Lazda 7.aprīlis 2020, 23:45
 
PA/SCANPIX/LETA
Medmāsa Sofija Leminga ir viena no darbiniecēm, kura aprūpē koronavīrusa Covid-19 pacientus Lielbritānijā. Ierakstā sociālajā tīklā facebook viņa neslēpj, ka pēc 13 stundu ilgas darba dienas jūtas tā, it kā būtu saņēmusi sitienu pa seju. Sofija arī nekautrējas par kretīniem dēvēt tos, kuri uzskata, ka koronavīrusa Covid-19 pandēmija nav nekas nopietns un tās laikā var ignorēt noteikumus par sociālo distancēšanos, raksta "The Mirror."

Mediķe sociālajā tīklā facebook publicējusi ierakstu, kurā pastāsta, kā ir strādāt intensīvās aprūpes nodaļā, kur var redzēt, ka ne vien sabrūk kolēģi, bet arī cilvēki mirst, esot prom no savām ģimenēm.

"Aizsargmasku vilkšana man katru darba dienu atstāj sajūtu, it kā kāds būtu iesitis pa seju," norāda medmāsa. Viņa arī norāda, ka krīzes brīdī mediķi nedrīkst domāt par to, ka darbs viņiem pašiem var būt nāvējošs.

"Neviens nezina, kad tas viss beigsies, tāpēc gan pacientiem, gan mediķiem nepieciešams sabiedrības atbalsts," raksta Sofija.

"Šis viss ir grūti gan fiziski, gan garīgi. Tas ir smagākais, ko līdz šim dzīvē esmu piedzīvojusi. Divas medmāsas manā acupriekšā vienkārši sabruka no pārguruma. Par spīti centieniem arī ne visiem pacientiem paliek labāk," ikdienas ainas slimnīcā ieskicē medicīnas darbiniece.

"Pat tagad, kad situācija ir tik nopietna, atrodas kretīni, kuri ignorē visus piesardzības pasākumus un pulcējas baros. Lūdzu, palieciet mājās," lūdz medicīnas māsa.

Līdz otrdienai Eiropas Ekonomiskajā zonā (EEZ), kas ietver Eiropas Savienību (ES), Lielbritāniju, Norvēģiju, Islandi un Lihtenšteinu, no Covid-19 miruši 51 059 cilvēki, paziņoja ECDC. Ar jauno koronavīrusu šajā reģionā inficējušies jau vairāk nekā 600 000 cilvēku.

Vislielākais mirušo skaits Eiropā ir Itālijā, kur no Covid-19 miruši 16 525 cilvēki. Pēc tam seko Spānija ar 13 055 mirušajiem un Francija ar 8911 nāves gadījumiem.

Ceturtajā vietā pašreiz ierindojas Lielbritānija, kur no Covid-19 miruši 5373 cilvēki.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas