"Vēlamies pasargāt ciema vecīšus"; Kolkas iedzīvotāji soctīklos izplata lūgumu

Lelde Veinberga 22.marts 2020, 19:55
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency
Sakarā ar jaunā koronavīrusa Covid-19 izplatību arī Latvijas iedzīvotāji aicināti pavadīt vairāk laiku mājās un ieturēt distanci sabiedriskās vietās. Savu aicinājumi sociālajos tīklos izplatījuši Kolkas iedzīvotāji, kuri aicina nebraukt "karantīnu pavadīt pie jūras".

Izplatītajā aicinājumā lūgts nebraukt ciemos pie radiem un draugiem uz Kolku, kā arī nebraukt "savu karantīnu pavadīt pie jūras ar 100 citiem cilvēkiem". Šāds lūgums izplatīts, jo iedzīvotāji vēlas no vīrusa pasargāt seniorus.

Jau vēstīs, ka koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 Latvijā sestdien apstiprināta vēl 15 cilvēkiem, tādējādi kopumā saslimušo skaits sasniedzis 139, ziņo Slimību profilakses un kontroles centrs.

Aizvadītājā diennaktī veikts 681 izmeklējums personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, savukārt līdz šim Latvijā kopumā veikti 5127 šādi izmeklējumi.

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 Latvijā konstatēta iedzīvotājiem 30 pašvaldībās, liecina Slimību profilakses un kontroles centra informācija.

Pozitīvi Covid-19 slimības gadījumi konstatēti Rīgā, Jūrmalā, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Jēkabpilī, Jelgavā, Aizkraukles novadā, Carnikavas novadā, Grobiņas novadā, Olaines novadā, Vecumnieku novadā, Ventspils novadā, Babītes novadā, Mārupes novadā, Kuldīgas novadā, Ozolnieku novadā, Ķekavas novadā, Salaspils novadā, Stopiņu novadā, Garkalnes novadā, Sējas novadā, Krimuldas novadā, Siguldas novadā, Cēsu novadā, Smiltenes novadā, Ogres novadā, Bauskas novadā, Limbažu novadā un Mērsraga novadā.

Visvairāk saslimšanu ar Covid-19 reģistrēts Rīgā. Vismaz seši saslimušie reģistrēti arī Jūrmalā. Pārējās iepriekš minētajās pašvaldībās ar Covid-19 saslimušo skaits nepārsniedz piecas personas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:22

Jaunākās diskusijas