FOTO: Latvijā iemūžināta miglas varavīksne

Rita Lazda 9.marts 2020, 13:41
 
Oksana Džadana/F64 Photo Agency
Sinoptiķis Toms Bricis sociālajā tīklā facebook publicējis foto, kurā redzama Latvijā novērotā miglas varavīksne.
Kā informē T.Bricis, tad "8.martā dažviet Latvijas piekrastē novērota miglas varavīksne. Biežāk tāda redzama kalnos, bet Latvijā samērā reti, jo pie mums gana blīva, bet no zemes ne pārāk augsta migla parasti ir agri no rītiem vai vēlu vakaros, kad saule ir pārāk zemu, lai varavīksne rastos. Saule šodien bija pietiekami augstu virs horizonta un miglas slānis bija gana zems un blīvs, lai parādība rastos.

Jau vēstīts, ka pēc 20.marta Latvijā gaidāms pavasarīgs un saulains laiks.

Jaunnedēļ Ziemeļeiropā pastiprināsies cikloni, tādēļ Latvijā gaidāms pēdējiem mēnešiem raksturīgais mitrais un vējainais laiks. Stiprākais vējš gaidāms no trešdienas līdz piektdienai, 11.-13.martā, kad rietumu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās daudzviet, bet galvenokārt piekrastē, pārsniegs 20 metru sekundē.

Palaikam līs un gaisa temperatūra saglabāsies esošajā līmenī, bet, sākot ar nedēļas nogali, iespējams vēsāks laiks un sniegs.

Aukstākajās naktīs mēneša vidū un otrajā pusē gaisa temperatūra var noslīdēt līdz -5..-10 grādiem, savukārt saulainākajās un siltākajās dienās termometra stabiņš ēnā pakāpsies virs +10 grādiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:58

Jaunākās diskusijas