"Visiem neticīgajiem"; iedzīvotāju no lielākas nelaimes pasargā dūmu detektors

Baiba Puriņa 9.marts 2020, 21:41
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Kāda iedzīvotāja sociālajā vietnē Facebook atklāj, kā dūmu detektors palīdzējis novērst lielāku nelaimi.

Sieviete ierakstā publicējusi arī attēlus, kuros redzamas izdegušās telpas. Kā norāda ieraksta autore, pateicoties dūmu detektoram ugunsnelaimē nav cilvēku upuru.

Paldies jums, dūmu detektori! Visiem neticīgajiem!!! Reāls dzīves piemērs, kā detaktors plkst. 4:00 naktī izdara savu darbiņu un, iespējams,novērš lielu nelaimi! Lai vai kā, bet varēja būt arī ļaunāk... Upuru nav- vienīgi mana virtuve un pārējās nokvēpušās dzīvojamās telpas, kas prasīs lielu darbu un līdzekļu!

Komentāru sadaļā sieviete atklāj, ka ugunsgrēku izraisījuši aizdegušies atkritumi pagrabā.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Jau vēstīts, ka no šī gada stājas spēkā nozīmīgas Ugunsdrošības noteikumu prasības, kas paredz, ka visās privātmājās un dzīvokļos jābūt ierīkotiem autonomiem ugunsgrēka detektoriem, norāda Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

VUGD neplāno pārbaudīt katru mājokli. Prioritāri pārbaudes tiks veiktas tajos mājokļos, par kuriem tiks saņemti iesniegumi vai sūdzības vai būs notikuši ugunsgrēki. Iespēju robežās tiks veikta arī dzīvojamā sektora apsekošana un pārbaudīta ne tikai dūmu detektoru esamība, bet arī pārējo ugunsdrošības prasību ievērošana mājokļos un koplietošanas telpās.

Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka par ugunsdrošības prasību pārkāpšanu fiziskajām personām var piemērot 30 līdz līdz 280 eiro sodu, bet juridiskajām personām no 280 līdz 1400 eiro sodu. Salīdzinājumam - viena dūmu detektora iegāde izmaksā aptuveni pieci līdz desmit eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:58

Jaunākās diskusijas