Ceļā no Rīgas uz Liepāju pasažiere piedzīvo "īstu elli"

Viktorija Gabrjuna 9.marts 2020, 17:24
 
F64
Pamatīgi apreibis vīrietis “Liepājas autobusu parka” sabiedriskajā starppilsētu autobusā lietojis alkoholu, terorizējis pasažieres sievietes, arī draudot, bet autobusa šoferis rīkojies bezatbildīgi, ignorējot lūgumus izsaukt policiju, ziņo pasažiere, kura braucienu maršrutā Rīga-Liepāja sauc par trim stundām ellē, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Liepājniece Kristīne 25. februārī devās mājās no Rīgas, pulksten 20:30 startējot no galvaspilsētas pārvadātāja “Liepājas autobusu parka” sabiedriskajā transportā. Sieviete stāsta, ka autobuss bijis pustukšs. No padsmit pasažieriem teju visas bijušas sievietes.

Sev uzmanību pievērsis kāds pasažieris-vīrietis, kurš Rīgā iekāpis autobusā, esot pamatīgā reibumā.


"Divmetrīgs, piedzēries, neadekvāts pasažieris, kurš, autobusam sākot braucienu, pienāca man kāt. Nākot viņš paklupa un nokrita. Citas meitenes (pasažieres) nobijās un aizskrēja uz citām vietām. Nokrītot viņš šķērsoja man ceļu, tāpēc nevarēju pamest vietu. Krītot vīrietis guvis sejas traumas, seja asiņojusi. Viņš apsēdās, ar atplestām kājām aizšķērsoja man ceļu. Lūdzu viņam ļaut man aiziet citur. Es viņam vaicāju, vai viss kārtībā, jo viņam tecēja asinis no deguna, lūpas, acs. Es piedāvāju viņam vērsties pie šofera, lai viņš izsauc ātro palīdzību. Varbūt viņam smadzeņu satricinājums. Viņš sāka man draudēt. Teica, lai aizveru muti. Viņš rupji lamājās. Teica, lai apsēžos un klusējot, jo pretējā gadījumā man būs problēmas," skaidroja Kristīne.

Jūtot apdraudējumu, Kristīne uzrunājusi autobusa šoferi.

"Šoferis vaicāja, vai es uzskatu, ka būtu jāsauc policija. Atbildēju apstiprinoši. Tūdaļ pieskrēja šis piedzēries pasažieris, turpināja mani aizskart un pavēlēja man apsēsties. Es baidījos par savu dzīvību un veselību. Turklāt viņš turpināja dzert arī šofera klātbūtnē. Es nezināju, ko var sagaidīt no viņa. Viņš man pievērsa pastiprinātu uzmanību," stāsta Kristīne.


Spītējot lūgumam, šoferis policiju neizsauca. Tā vietā šoferis esot izdabājis agresīvajam pasažierim, divas reizes apturot autobusu, lai apreibušais vīrietis varētu iztukšot urīnpūsli.


Turpinot braucienu, Kristīne pati sazinājusies ar Valsts policiju. Sieviete stāsta, ka likumsargi arī bijuši izbrīnīti, kāpēc šoferis nav ziņojis policijai. Pēc aptuveni stundas Dobeles novadā autobusu apturējusi Valsts un pašvaldības policijas ekipāžas. Likumsargi pārbaudījuši agresora dokumentus un devušies prom, ļaujot pasažierim turpināt ceļu, par ko sašutusi ir Kristīne.

Valsts policijas Dobeles iecirkņa priekšnieks Aigars Bite informē, ka, apturot autobusu, veiktas pārrunas ar šoferi un agresoru. Ar autobusa vadītāju vienojušies, ka ziņos, ja agresija turpināsies, tad atkārtoti apturēs autobusu un izolēs pasažieri.

Taujāts, vai policija neriskēja, ļaujot agresīvajam, iereibušajam pasažierim turpināt ceļu, Dobeles iecirkņa priekšnieks Bite atbild: “Man grūti spriest. Kolēģi bija izbraukuši, veikuši pārrunas. Saprotu, ka izvērtēja situāciju, bija arī gatavi agresīvo pasažieri nogādāt uz medicīnisko atskurbtuvi, bet acīmredzot pārrunu ceļā incidentu atrisināja. Viņš varēja turpināt ceļu.”

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:31

Jaunākās diskusijas