Sēru vēsts no Rīgas zoodārza - miris žirafu puika

Ziņu aģentūra LETA, tautaruna.lv 9.marts 2020, 16:48
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency
Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā 14 gadu vecumā miris žirafu tēviņš Usmī, apstiprināja zoodārza valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš.

2006.gadā Lodzā dzimušais Usmī Rīgas zoodārzā ieradās 2008.gadā.

Pēc Greiziņa teiktā, patlaban nav skaidri zināms, kāds bijis dzīvnieka nāves iemesls, taču veselības problēmas Usmī bijušas jau sen.

"Viņam pēdējo gadu laikā bija dažādas veselības likstas, un mēs regulāri viņa veselību "stutējām"," sacīja Greiziņš.

Precīzus Usmī nāves iemeslus noskaidros sekcijā.

Greiziņš pastāstīja, ka zoodārzam ir sadarbība ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) Jelgavā, kur tiek veiktas zoodārzā mirušo dzīvnieku sekcijas. Arī Usmī ar atbilstošas tehnikas palīdzību tiks nogādāts universitātē.

LLU Komunikācijas vadītāja Lana Janmere aģentūrai LETA pastāstīja, ka universitātes patalogs veiks žirafei sekciju un noteiks nāves cēloni. Pēc tam žirafes skelets tiks izvietots LLU Osteoloģijas muzejā, kur to varēs apskatīt visi interesenti.

Janmere atklāja, ka tāda prakse jau esot bijusi un muzejā līdz šim jau izvietots lauvas, tīģera un kamieļa skelets.

Zoodārzā dzīvi turpinās trīs žirafes - Kami, Piks un Periskops.

Jau ziņots, ka, 18.oktobrī, Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā tika svinīgi atklāta jaunā ekspozīcija "Āfrikas savanna", kurā īpašā kompleksā vienkopus var iepazīt trīs sugu antilopes, zebras un zoodārza jaunākos iemītniekus - geladas pērtiķus.
Jaunās ekspozīcijas aizņem gandrīz desmito daļu Rīgas zoodārza teritorijas (1,7 ha), un jau pavasarī tā tiks apvienotas ar 2007. gadā uzbūvēto Žirafu mītni un pastaigu laukumu vienotā Āfrikas savannas dzīvnieku aploku kompleksā, kurā vienkopus ganīsies zebras, žirafes un divu sugu antilopes. Atsevišķi ir izvietotas pērtiķu un mazo antilopju dikdiku mītnes. Sarežģīto mītņu un aploku kompleksu projektēja pilnsabiedrība "Re-Arta", bet būvniecības darbus pēc Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pasūtījuma divu gadu laikā paveica pilnsabiedrība "BBA un Tilts". Kopējās būvdarbu izmaksas bija aptuveni 3,1 miljons eiro. Daļu šīs summas (400 000 eiro) ieguldīja Latvijas valsts, bet pārējo - Rīgas pašvaldība.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas