Zvans ASV? Cilvēki ironizē, kā problēmas risina Latvijā

tautaruna.lv 19.decembris 2019, 10:51
 
AFP/SCANPIX/LETA
ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC) 9.decembrī, balstoties uz tā dēvēto Magņitska likumu, par korupciju noteicis sankcijas Aivaram Lembergam un četrām ar viņu saistītām juridiskām personām - Ventspils brīvostas pārvaldei, Ventspils attīstības aģentūrai, Biznesa attīstības asociācijai un Latvijas Tranzīta biznesa asociācijai. Iespējams, šī iemesla dēļ pēdējo dienu laikā interneta vidē populārs kļuvis attēls, kurā ironizē, kā problēmas tiek risinātas dažādās valstīs.
Andris Lielais, kurš plašākai publikai pazīstams kā kinoaktieris un Krievijas politšovu zvaigzne ir viens no tiem, kurš dalījies ar attēlu par to, kā problēmas tiek risinātas dažādās valstīs. Ja, piemēram, Šveicē tās atrisina ar referendumu, Francijā revolūciju, Apvienotajā Karalistē ar sarunu pie tējas tases, tad pēc publikācijas noprotams, ka, piemēram, Latvijā pietiek vien ar zvanu ASV.

Komentāros cilvēki norāda, ka šis ir ārkārtīgi elegants veids, kā attēlot šādu tematu. Tikmēr citi spriež, ka publikācija ataino visai reālu situāciju.

Jau vēstīts, ka vēlā trešdienas vakarā tapa zināms, ka ASV Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC) paziņojis par sankciju atcelšanu pret Ventspils brīvostu un Ventspils brīvostas pārvaldi.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), šo lēmumu ASV pieņēma pēc intensīvām pārrunām ar Latvijas vēstniecību ASV, ĀM un citām institūcijām, kā arī iepazīstoties ar visām Latvijas veiktajām un plānotajām darbībām, lai neatgriezeniski novērstu sankcionētās fiziskās personas ietekmi Ventspils brīvostā un Ventspils brīvostas pārvaldē.

Vienlaikus OFAC nav mainījis lēmumu noteikt sankcijas pret Ventspils attīstības aģentūru, Biznesa attīstības asociāciju un Latvijas Tranzīta biznesa asociāciju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:48

Jaunākās diskusijas