Pētījums atklāj pārsteidzošu faktu par populāro "veipošanu"

tautaruna.lv 7.septembris 2019, 19:43
 
pixabay
Elektroniskās cigaretes bieži tiek uzskatītas par veselīgāku alternatīvu klasiskajām cigaretēm, taču izrādās, ka tā nebūt nav. Amerikas medicīnas koledžā veikts pētījums atklājis, ka elektronisko cigarešu smēķēšana, jeb tautā sauktā "veipošana", var veicināt plaušu nosprostošanos, vēsta "Daily Mirror".

Izrādās, ka veipošana var veicināt plaušu nosprostošanos ar taukiem. Pētījuma laikā četrus mēnešus tika novērotas peles, kuras tika pakļautas dažādu elektronisko cigarešu dūmiem.

Eksperimenta laikā peles sadalītas četrās grupās. Pirmajā grupā peles elpojušas dūmus no elektroniskajām cigaretēm, kuru sastāvā ir nikotīns, kamēr otrās grupas peles - kurās nav nikotīna. Trešā grupa pakļauta tabakas dūmiem, bet ceturtā - elpoja svaigu gaisu.

Pēc četriem mēnešiem pētnieki pārbaudīja peļu plaušas un atklāja, ka pelēm, kuras elpojušas elektronisko cigarešu dūmus, plaušas ir bojātas un iekaisušas, līdzīgi, kā smēķētājiem ar emfizēmu.

Interesanti, ka plaušas bija bojātas arī pelēm, kuras elpoja elektronisko cigarešu bez nikotīna dūmus. Eksperiments atklājis, ka neatkarīgi no nikotīna daudzuma, "veipošana" kaitē plaušu darbībai un samazina imūnsistēmas spēju reaģēt uz infekciju, palielinot uzņēmību pret tādām slimībām, kā gripa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:55

Jaunākās diskusijas