Sieviete ar slimu bērnu Jelgavas slimnīcā pārdzīvo murgu mediķu attieksmes dēļ

tautaruna.lv 7.septembris 2019, 10:01
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / Ģirts Ozoliņš/F64
Kāda sieviete soctīklos dalījusies ar negatīvu pieredzi, kad mediķu attieksmes dēļ viņas ģimene pārdzīvojusi satraucošu nakti.

Sieviete ierasktā stāsta: "Dēls gandrīz piecgadnieks 26.augusta vakarā ap 18.00 sāka sūdzēties par sāpēm vēderā- loģiska rīcība- jāved uz uzņemšanu- tur apskata vispārēji- nozīmē klizmu, palaiž mājās. Ja sāpes atkārtojas, jāmeklē ķirurgs.Ok, puika samērā jūtas labi! Manipulācija mājās tiek veikta, bērns ap 22.00 aizmieg! Un tomēr 2.30 naktī mostas ar lielām sāpēm, kas drīz vien pieaug jau līdz histēriskai bļaušanai! Zvanu ātrajai palīdzībai!"

Lai gan mediķi ieradušies operatīvi, attieksme bijusi nelaipna: "Bērns miegains, sabijies. Temperatūra nav. Mediķa jautājums- vai šis bija iemesls tik agri mūs saukt - saprasts - esmu pamodinājusi - nelaipnība! Bet tomēr - tas ir bērns! Jautājumu noignorēju un saku, ka savu bērnu pazīstu - tas nav nedz niķis, nedz tēlo!"

Tomēr lielāko šoku sievietei sagādājis mediķu lēmums vest bērnu uz Jelgavas slimnīcu: "Kapēc? Nav ne jausmas, jo neticu, ka viņi nezināja, ka Jelgavā nav bērnu ķirurga! Tukuma uzņemšanas izrakstā minēts - pie atkārtotām sāpēm jāgriežas pie ķirurga! Tā, tad kapēc tas tiek ignorēts!? Jelgavas uzņemšana neizpratnē, kapēc esam kur esam! Es esot varējusi iebilst- turpmāk zināšu!"

Sieviete lūgusi, lai bērnu pārved uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu, taču Jelgavas slimnīcā atbildēts, ka tā nevar, jo jābūt slēdzienam: "Ok, tiekam Jelgavā pieaugušo ķirurģijas nodaļā! Māsiņa atsakās tik mazam likt katetru, tiek meklēts cits, kas to var izdarīt! Pieslēdz sistēmu. Ap -10.00 tiek veikta sonoskopija- divi triepieni sānu apvidū - teksts man nav laika - šodien esmu viena! Tiekot atpakaļ nodaļā, puikam sākas lēkmjveida sāpes! Temperatūra jau 38 grādi. Neviens nesaprot kapēc, bet netiek arī nekas darīts, lai to novērstu! Pretsāpju zāles dot nedrīkst!" Sieviete vērsusies pie ārsta un uzstājusi, ka bērns jāpārved uz Bērnu slimnīcu.

"Operatīvi 10 minūšu laikā bija pakaļ neatliekamie un ceļš ved uz Rīgu! Tiekam pēc 6 stundām operēti- slēdziens smags, bet stabils! Plīsusi aklā zarna ar smagu sastrutojumu zarnās!" baisos notikumus atklāj sieviete.

Nobeigumā viņa atklāj, ka, lai gan šobrīd "rūgtums ir norīts", šī pieredze ir "rūgta": "Nekas nevar būt svarīgāks par bērna veselību, bet šoreiz saku, mediķu nolaidības dēļ bij jāpiedzīvo šis murgs! [...] Labi, ka viss beidzās labi! Bet to, ko mūsu ģimene ir pārdzīvojusi nenovēlu nevienam! Viens nepareizs lēmums no mediķa noved pie šādām sekām! Ja viss būtu laicīgi saprasts un izdarīts, būtu mazāk stresa, sirmu matu un saldāks miegs!"

Ieraksts izpelnījies lielu uzmanību un cilvēki komentāros norāda, ka ar negatīvu pieredzi medicīnas jomā saskārušies arī paši. Jāatzīmē, ka arvien vairāk tiek ziņots par dažādām sūdzībām Latvijas medicīnas iestādēs, kad pacientus šokē medicīniskā personāla attieksme.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas