Latvijas iedzīvotāju sanikno saņemtās īsziņas telefonā; tu arī tādas saņem?

tautaruna.lv 2.maijs 2019, 12:14
 
AFP/Scanpix
Kāda sieviete vērsusies "Sūdzību dēlī" raidījums "Bez Tabu", rakstot, ka bieži saņem īsziņas, kurās tiek piedāvāts nopirkt telefona numuru.

“Bieži saņemu īsziņu no tel. nr. 29888888, kur piedāvā iegādāties telefona numurus. Šis sāka traucēt, tāpēc sazvanīju telefona numuru, lai noskaidrotu, kur numura īpašnieks iegūst kontaktus, uz kuriem zvanīt un šos numurus piedāvāt.

“Kad jautājumu: “Kur ieguvi manu telefona numuru?” klausulē runātājs (vīrietis) atbildēja: “Tā, kur ir tā sarkanā poga un nolika klausuli.

Tad es aizdomājos, ka šis noteikti ir nelegāls mārketings, kurā piedāvā sapirktus numurus uz pārdošanu. Papētot avotus, daudzi par šo sūdzas,” savā pieredzē dalās sieviete.

Tikmēr komentāros cilvēki neiesaka atzvanīt uz šādiem numuriem.

"Bet nu nav gudri atzvanīt uz tādiem numuriem, nav gan. Var bloķēt. Vai ir kāda vieta, kur var ziņot par tādiem spameriem? Lai noskaidro, cik legāli iegūti mani dati?" teikts kādā komentārā.

Jāpiebilst, ka cilvēki ik pa laikam ziņo par dīvainiem telefona zvaniem un īsziņām no nepazīstamiem numuriem. Tā pirms kāda laika tika vēstīts, ka Bauskas novadā kādu vīrieti apsēduši ekstrasensi; zvana, šantažē un prasa naudu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:25

Jaunākās diskusijas