Ogrē bijušajam policistam nākas ubagot

tautaruna.lv 2.maijs 2019, 10:46
 
F64
Ogrē gadiem ilgi klīst un ubago sirmgalvis, kas, kā izrādās, agrāk strādājis par policistu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sirms vīrietis pieklājīgā vecumā noskrandis un klibs gadiem ilgi eksistē Ogres publiskās vietās, visbiežāk pie viena no pilsētas lielveikaliem. No agra rīta līdz vēlam vakaram pastieptu plaukstu uzrunā cilvēkus un ubago, ziņo iedzīvotāji. Veikala darbinieki stāsta, ka vīrieša uzvedība netīk daudziem klientiem. Daudzi uzrunātie iedzīvotāji to apstiprina, citus gan kunga klaiņošana iežēlina. Vēl kāds ar sirmgalvja slāšanu ielās apradis un izliekas viņu neredzam.

Sirmgalvis lūdz naudu arī Bez Tabu komandai, saka, ka ir izbadējies - neesot ēdis trīs dienas.

“Nav ko ēst. Ēdu pirms trim dienām. Mans dēls atņēma man pasi! Nevaru nopirkt maizi! Viņš man atņēma pasi, es nevaru saņemt pensiju. Es vienreiz pat neprasīju naudu, bet cilvēks pienāca un iedeva 5 eiro,” sūdzas sirmgalvis.

Vīrietis atklāj, ka viņam ir dzīvoklis. Viņš turpina: “Esmu pensionārs, agrāk strādāju policijā. Man ir policijas pensija. Valsts policijā strādāju. Nostrādāju 25 gadus. Padomju laikā un brīvvalsts laikā. Nevaru saņemt pensiju, jo viņš [dēls] atņem man visu. Ledusskapi izveda. Visu izveda no mājas. Lai viņš nosprāgst! Nelietis!”

Dzīvoklī, kurā mitinās vīrietis, nav elektrības un valda antisanitāri apstākļi. Uzklausītie kaimiņi stāsta, ka par alkohola lietošanu, kas iet roku rokā ar sabiedriskās kārtības traucēšanu ne reizi vien ziņojuši policijai.

Klaiņojošais ogrēnietis saka, ka nav lūdzis pašvaldības sociālo darbinieku palīdzību, tā arī neesot nepieciešama.

Ogres pašvaldības darbinieki par vīrieša dzīvesveidu informēti jau ilgstoši. Ja sociālo palīdzību nelūdz, nevarot arī uzspiest.

Dēls, kuru sirmgalvis vaino pāridarījumos, patiesībā pārvaldot pensiju, lai tēvs to nenotriektu grādīgajos. Atvase nodrošinot tēvu ar pārtiku un, tā teikt, satīra pēc daudzām šmucēm.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:09

Jaunākās diskusijas