Darbinieks izmisumā: Vai tiešām Latvijā nav palicis neviens godīgs darba devējs?

tautaruna.lv 22.decembris 2018, 13:15
 
F64
Kāda sieviete portālā "sudzibas.lv" paudusi savu viedokli par darba devējiem Latvijā.
Viņa viņa raksta, ka 12 gadu laikā nav sastapusi nevienu godīgu darba devēju.

"Savā pirmajā darba vietā nostrādāju četrus gadus, no kuriem divus mēnešus biju oficiālās darba attiecībās, kaut gan piebildīšu, ka arī šajā periodā daļu algas saņēmu ''aploksnē''.


Otrajā darba vietā bija mistiksi komandējumi, procentuāli alga maza - liela daļa komandējuma naudas, kura nemaz nebija. Gribi atvaļinājumu? Saņem attieksmi, it kā gribētu no Tevis atbrīvoties. Ne atvaļinājuma, ne naudas.. Saimnieks miljonārs, firma milzīga, strādā ap 300 stundām mēnesī, atvelk stundas par kaut kādu mistisku dīgstāvi. Beigās stundas sanāk ap 230.


Trešajā darba vietā neapmaksāja darba stundas no pl. 7.00-22.00. Jāizpērk vecā prece. Atvilkumi regulāra lieta - kā saņem algu, tā atvilkumu naudiņa skaisti janoliek priekšnieces darba galda atvilktnē. Priekšnieces teiktais - pārdevēja - veikala seja. Meitenes, kas varēja atļauties katru mēnesi staigāt uz frizētavu vai uzlikt gēla nadziņus, pēc priekšnieces domām - tātad zog!
Ceturtajā darba vietā darbs lielākoties bija naktī, par nakts stundām piemaksu nekādu nav, maiņas vadītāja dusmās sviež preci pa gaisu, protams, prece bojāta.., pēc tam pašām darbiniecēm jāmaksā, izdalot uz galviņām. Piebildīšu, ka, aizejot pie priekšnieka aprunājot situāciju par visu notiekošo, saņem atbildi- bet jūs pat tik neesat nopelnījušas, kur tad nu vēl vairāk.."

Sieviete raksta, vēlas saņemt savu nopelnīto naudu vismaz vienā darbavietā.

Tikmēr komentāros tiek norādīts, ka, šāda situācija ar darba tirgū Latvijā izveidojusies, iespējams, ne tikai darba devēju, bet arī darba ņēmēju dēļ.

"Ļoti žēl, ka jūsu darba pieredze ir tikai viscaur negatīva, taču ir jāsaprot, ka arī tiem darba devējiem tā nauda, lai maksātu algas un nodokļus ir jānopelna. Ja uzņēmuma apgrozījums ir miljoni, tas nenozīmē, ka peļņa arī mērāma miljonos. Es jau neskaitāmas reizes esmu teicis - darba tirgus Latvijā ir sačakarēts! Pie kam ne tikai no negodprātīgu darba devēju un uzņēmēju puses, bet arī no darba ņēmēju puses. Kādreiz vismaz bija "darba grāmatiņas", kurā reāli varēja redzēt darbinieka stāžu un pieredzi. Šobrīd, CV saraksta pasakas, bet dzīvē izrādās, ka cilvēks vispār nejēdz neko, neskatoties uz diplomu. Ar bakalaura grādu, pat nespēj uzrakstīt gramatiski pareizu piedāvājumu sadarbības partneriem. Daudzi darbu vispār neuztver nopietni, nāku - kad gribu, eju kad gribu, bet algu - maksājiet laikā! Tāpēc kāds brīnums: ja vieni negrib strādāt, tad otri negrib maksāt...," teikts komentārā.

Jāpiebilst, ka cilvēki ik pa laikam sūdzas par darba apstākļiem dažādos uzņēmumos Latvijā. Pirms kāda laika tika vēstīts, ka kāda darbiniece pastāsta, kā pēkšņi pasliktinājās darba apstākļi uzņēmumā Latvijā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:16

Jaunākās diskusijas