FOTO: Madonas slimnīcas personāla radītais Adventes vainags sajūsmina internetu

tautaruna.lv 3.decembris 2018, 16:33
 
Ekrānuzņēmums/Facebook
Kā iepriekš ziņots, vakar sagaidījām Pirmo Adventi, ar kuru sācies Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Sociālajos tīklos cilvēki dalījušies ar savu vainagu fotogrāfijām, taču foto ar Madonas slimnīcas Adventes vainagu cilvēkus sajūsminājis it īpaši.

Kā redzams darbinieka publicētajā foto, vainaga izgatavošanai izmantoti slimnīcā atrodamie materiāli - vate, šprices, gumijas cimdi un pat medikamenti.

Šāda Adventes vainaga ideja iepatuksies daudziem un ar ierakstu cilvēku dalījušies vairāk nekā tūkstoš reizes.

Kristīgajā pasaulē četras nedēļas ilgā Advente ir gaidīšanas un tikšanās laiks, tulkojumā no latīņu valodas tā nozīmē "atnākšana". Taču Advente ir arī jauna baznīcas liturģiskā gada sākums. Katrai Adventes svētdienai ir sava pamattēma.

Šā klusā laika simboli ir adventes vainags un četras svecītes, kas tiek iedegtas katru svētdienu, arvien tuvāk nākot Ziemassvētkiem. Priežu, egļu, tūju vai kadiķu zari, no kuriem pin vainagu, liecina par cerību un mūžīgo dzīvību. Vainags veido apli, kas nozīmē mūžību un vienotību. Sveces iedegšana katrā no četru nedēļu svētdienām simbolizē gaismas uzvaru pār tumsu, piedzimstot Kristum.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:27

Jaunākās diskusijas