"Izturas kā pret dzīvnieku"; pacients sašutis par notiekošo Rīgas poliklīnikā

tautaruna.lv 3.decembris 2018, 9:30
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / F64
Kāds vīrietis uzskata, ka Juglas medicīnas centrā pret viņu izturējās kā pret dzīvnieku.
Portālā "sudzibas.lv" vīrietis raksta, ka attieksme no medicīnas darbinieku puses bija pavirša.

"Man bija jādodas uz poliklīniku uz tā saukto pārsiešanu. Plkst. 11:45 man bija pieraksts Juglas medicīnas centrā pie ķirurga Kagana. Es ierados laikus, izstāvēju 20 minūšu garu rindu un devos augšā uz 204. kabinetu, pieklauvēju un atvēru durvis un jautāju "Vai drīkst ?!". Sēdēja kabinetā tā sauktā māsiņa un minētais dakteris . Māsiņa atbildēja: "Nu nākat iekšā, ja reiz esat atnācis". Iegāju, apsēdos dakteris pajautāja, kas rokai kaiš. Es iedevu lapiņu, kur ģimenes daktere visu bija aprakstījusi.! Medmāsa pajautāja: "a, kas Jums vajadzīgs?!" . Es pateicu: "Es uz pārsiešanu un ģipša noņemšanu" . Medmāsa saka teikt: "Bet Jūs taču pats, to varat izdarīt?! Kādēļ Jums jātraucē dakteris?!" Tad dakteris pateica medmāsai, ka man taču bija rokā veidojums un tagad ir šuves ... Uz, ko medmāsa atbildēja "Vai atvainojiet, nāciet līdzi"... Pēc, ka Es iegāju blakus telpā, kur minētā medmāsa noņēma vecos pārsējus, veco ģipsi ... Ļoti pavirši apstrādāja minēto brūci, uzlika marles saites, kuras ar plāksteri salīmēja (lai nekrīt nost) un gribēja likt atpakaļ ģipsi, ko redzēja tajā brīdī dakteris un pateica, ka viņam nav jāliek ģipsis atpakaļ, ko minētā medmāsa atbildēja "atvainojiet būtu uzlikusi ģipsi vēl 5 dienas staigātu" ...Kad minētā medmāsa bija beigusi "pārsiet roku", viņa pat neuzlika tīklveida saiti un, kad pajautāju kāpēc ?! Viņa man atbildēja, ka citēju "Kas, tad tām saitēm notiks?!" pēc, ka Es atbildēju, ka tām saitēm vajag, lai turās kopā ... Pēc, ka viņa uzlika veco tīklveida saiti, ko man uzlika citā slimnīcā pirms tam un teica nu, tad staigājiet ! " savu pieredzi medicīnas iestādē apraksta vīrietis.

Pacients minēto medmāsu vaino bezatbildībā pret saviem pienākumiem.

"Es saprotu, ka mēs visi esam cilvēki un, ka kļūdīties ir cilvēcīgi, bet Es uzskatu, ka jābūt zināmai atbildībai, ko ?! kur ?! un, ka darīt it sevišķi medicīnas jomā strādājošiem un nevar pret cilvēku pēc operācijas jo, lai vai, ka tur arī būtu apieties, ka jau teicu ka pret - cūku!" raksta vīrietis.

Jāpiebilst, ka pacienti ik pa laikam sūdzas par medicīnas personāla attieksmi Latvijas slimnīcās. Piemēram, nesen tika vēstīts, ka kāds pacients, pēc viņa teiktā, esot ticis "izsmiets" slimnīcā Rīgā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas