Ceļā no Rīgas bēdīgā stāvoklī atrod gulbi

tautaruna.lv 3.decembris 2018, 14:01
 
Ekrānuzņēmums
Pirms teju nedēļas, 27. novembrī, kāds garāmbraucējs atrada ceļa malā guļošu jauno gulbi, kuram bija nepieciešama palīdzība.

"Braucot no Rīgas pie Ērberģes (Neretas nov.), ceļa malā ieraudzīju gulošu jauno gulbi, apstājos un nezināju, ko darīt, jo baidījos iet klāt, viņš šņāca. Ieslēdzu avārijas ugunis un centos apturēt garāmbraucošās mašīnas.

Viena apstājās, izkāpa vīrieši, kuri noķēra, apskatīja jauno gulbi un konstatēja, ka viņš sapinies plastmasas auklās (žilkās), arī knābī un barības vadā auklas.

Viņi putnu atbrīvoja no auklām (tas bija savārdzis) un paņēma savā mašīnā, lai aizvestu pie zemnieka, kurš dzīvojot netālu. Ceru, ka šim putnam laimējās, bet citi, kuri nonākuši bezcerīgā situācijā cilvēku vainas dēļ nesaņemot palīdzību, aiziet bojā," secina garāmbraucēja Gita, kura pateicīga puišiem no Sproģiem, kuri apstājās palīdzēt. Tāpat sieviete vēlētos uzzināt, kas ar gulbi notika tālāk, vai viss ar putnu ir kārtībā.

Medijos vairākkārt vēstīts, ka cilvēka radītie un izmestie atkritumi bieži vien kļūst par nāves slazdu putniem un dzīvniekiem. Putni sapiņķerējas auklās vai norij lielu daudzumu atkritumu, kas uzkrājas kuņģī līdz lidonis nobeidzas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:57

Jaunākās diskusijas