Aculiecinieks sašutis: Rīgas 13. gadsimta mūra fragments ir brutāli iebetonēts

tautaruna.lv 3.decembris 2018, 12:32
 
Ekrānuzņēmums
Sociālajā tīklā Facebook kāds aculiecinieks paudis sašutumu par kultūras vērtību saglabāšanu Vecrīgā - runa iet par 13. gadsimta mūra fragmentu, kurš saglabājies līdz pat mūsdienām.

Iepriekš rīdzinieki un pilsētas viesi varēja no 11. novembra krastmalas redzēt pilsētas senā aizsargmūra fragmentu, taču šogad tas ir "pazudis" jeb tam priekšā uzcelta lepna viesnīca.

Dodoties garām 13. gadsimta liecībai Trauksmes ielā, aculiecinieku Gustavu izbrīnījis redzamais skats - mūra fragments, kurš celtniecības laikā pat esot daļēji sabrucis, tagad ir "brutāli iebetonēts".

Ekrānuzņēmums/Facebook

"Trauksmes ielas galā ceļ viesnīcu, tieši nodomāju, nedz kādu triku arhitekti ir izdomājuši, lai iekombinētu brīvi stāvošo mūra fragmentu jaunās ēkas ansamblī. Vakardien sanāca doties garām un iegriezos Trauksmes ielā un ieraudzīju, ka 13. gadsimta pilsētas mūra fragments ir brutāli iebetonēts jaunajā viesnīcā. Jā, vajadzēja Trauksmes ielā celt trauksmi, kad cēla, bet vai arhitektam, Nacionālā mantojuma pārvaldes darbiniekam un citiem, kas projektu apstiprināja, nav veselā saprāta?" sašutis aculiecinieks.

13. gadsimta sākumā tika uzsākta mūra celtniecība, kuru pēc kuršu uzbrukuma 1210. gadā pagarināja līdz Daugavai, un nocietinājumu siena ieslēdza arī vietējo iedzīvotāju ciemus, bet kopš 1234. gada mūris apjoza arī pilsētas ziemeļu daļu - nu 2,2 km garais mūris norobežoja no apkārtnes 28 ha lielu pilsētu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas