Juris Millers par simtgades koncerta izmaksām: Vai tāmes saskaņotāji mūs tur par idiotiem?

tautaruna.lv 30.novembris 2018, 16:49
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Latvijas simtgades svinību kulminācija sagaidīta pirms 2 nedēļām, taču diskusijas par to nerimst vēl šodien. Plaši tika apspriests gan salūts un tā izmaksas, gan koncerts "Mīlestības vārdā. 18+".

Ja sākotnēji koncerta sakarā cilvēki šūmējās par Evijas Vēberes uzstāšanos, tad tagad ļaudis ir pikti par grandiozajām šī koncerta izmaksām.

Piemēram, producents Juris Millers facebook raksta: "Vai kāds no aktīvajā apritē esošajiem profesionālajiem mūziķiem un producentiem spēj atcerēties, kad 18 dziesmu izpildīšanai ir rīkoti 19 (!) apmaksāti mēģinājumi? Šāds laiks Latvijā tiek veltīts mūziklu un dažos gadījumos - profesionālo teātra iestudējumu sagatavošanai, bet ne šādam koncertam - tādiem pasākumiem parasti ir 3-5 mēģinājumi, par kuriem mākslinieki un mūziķi nesaņem papildus honorārus, varbūt atsevišķos gadījumos tiek segti transporta izdevumi.

NRA

Vai tiešām tāmes saskaņotāji mūs tur par idiotiem? Vai varbūt - viņi paši ir idioti?

Nu nevarētu taču būt tā, kā tik cienījams mākslinieks kā Jānis Šipkevics ar šādas tāmes palīdzību būtu savas "Mīlestības vārdā" upurējies tik neglītai rīcībai, kā "otkati" jeb "cashback" ministrijas ierēdņiem? Un ja kādam no koncerta dalībniekiem ir jāmaksā par mācīšanos, tad - piedodiet un atvainojiet. Protams, nevar izslēgt, ka šie "mēģinājumi" ir notikuši kādā ekskluzīvā villā ar superšefpavāra gatavotām brieža gaļas kotletēm..."

Sociālājā vietnē izteikusies arī dziedātāja Maija Lūsēna: "Bēdīgi slavenà koncerttāme un izmaksas!...kkā sasmīdināja....atceros kādu gadījumu savā dzīvē, kad kāds veikls producents ar mani jau gadu iepriekš sazvanījās, un palūdza piekrist dalībai rokoperā "Lāčplēsis" koncertuzvedumam. Protams, ka prasīja, vai es būtu ar mieru dziedāt, un kāds būtu mans honorāra lielums, uz ko atbildēju ar " jā! ", un nosaucu honorāru! Bija paredzēti divi vai trīs lieli koncerti! Viņš arī piekrita, un teica, ka atsūtīšot man līgumu, lai varētu jau ar parakstiem apliecināt vienošanos!...tajā paša dienà pēc kādam pāris stundām no šī paša organizatora atnāk īsziņa- "Man Tev ir jāatsaka dalība šajà koncertā!", vai kas tādā garā....vairs nekādu paskaidrojumu, vai draudzīga telefonsaruna kā tas bija, kad mani traucēja ar savu piedāvājumu ...kopš tiem laikiem manu Laimdotas lomu vienmēr ir dziedājušas citas "Laimdotiņas"...tagad skatoties uz šī te koncerta tāmi, ar lielu izbrīnu skatos, cik tad maksā solistiem?...
Nākas secināt, ka toreiz es sevi neesmu zemāk novērtējusi, bet producents vai tie, kas bija idejas autori, nevarēja samierināties ar to, ka pieprasīju tādu honorāru. Cik tomēr Jūs esiet nožèlojami savā augstprātībā un lepnībā, un alkatībā ! :)
p.s. tas nebija Juris Millers, bet kāds cits veikls kaimiņš!"

Plašāka publikācija par koncerta tāmi lasāma šodienas NRA (raksts)

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas