ASV federālās iestādes izmeklē "Meta” iespējamo lomu narkotiku pārdošanā "Facebook”

Portāls nra.lv 18.marts, 16:30
 
Pixabay
ASV prokurori Virdžīnijas štatā izmeklē sociālo tīklu "Facebook” un "Instagram” mātesuzņēmumu "Meta” par iespējamu lomu narkotiku tirdzniecības veicināšanā viņu platformās, ziņo izdevums "New York Post”.

Ziņojumā minēts, ka prokurori jau ir izsnieguši pavēstes un sākuši iztaujāt darbiniekus par to, vai "Meta” ir veicinājuši un guvuši peļņu no narkotiku tirdzniecības savā platformā. Prokurori arī pieprasījuši ierakstus saistībā ar "narkotiku saturu "Meta” platformās un/vai narkotiku nelikumīgu pārdošanu, izmantojot "Meta” platformas".

Uzņēmuma pārstāvis sacīja, ka "narkotiku pārdošana ir pretrunā ar uzņēmuma politiku, un mēs strādājam, lai atrastu un noņemtu šo saturu no mūsu pakalpojumiem".

Tomēr, gūstot ienākumus no attiecīgā satura reklāmas izvietošanas, "Meta” būtu netieši piedalījušies narkotiku tirdzniecībā.

Pēdējā laikā sociālo mediju uzņēmumi vairākkārt ir krituši ASV Kongresa nežēlastībā par satura izplatīšanu, kas galu galā ir kaitējis jauniešiem, īpaši bērniem.

Likumdevēji ir aktīvi apsprieduši nepieciešamību saukt masveida tehnoloģiju uzņēmumus pie atbildības par to, ko trešās puses dalās savās platformās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:17

Jaunākās diskusijas