16.marta leģionāru gājiens sabiedrībā uzjundī 10 gadus vecu notikumu

tautaruna.lv 18.marts, 14:15
 
Dmitrijs Suļžics / F64
Kā ik gadu, arī šogad 16.martā vairāki simti cilvēku Rīgā devās Otrajā pasaules karā kritušo latviešu leģionāru piemiņas gājienā un nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Gājiena dalībnieki nesa Latvijas, Igaunijas un Ukrainas karogus, kā arī daļa no gājiena priekšā gājējiem dziedāja leģionāru piemiņas dziesmas. Tāpat gājiena priekšgalā ar ziediem rokās devās teju visa Nacionālas apvienības vadošo politiķu elite.

Vietnē "X" 16.martā bija manāmi vairāki ieraksti, kur ļaudis atgādināja kādu 10 gadus vecu notikumu. Proti, nodoms piedalīties 16.marta gājienā un ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa toreizējam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Eināram Cilinskim maksāja amatu. 2014.gadā 14.martā premjere Laimdota Straujuma ("Vienotība") parakstīja rīkojumu par ministra atbrīvošanu no amata.

„Šodien es saņēmu vēsti par Cilinska kunga piedalīšanos. Es viņam pat piedāvāju kopā aizbraukt uz Lesteni nolikt ziedus, bet nē. Valdībai nav jāatbalsta pasākumi, kuros ir iespējamas provokācijas un jātaisnojas mūsu sabiedrotajiem. Tā nav leģionāru godināšana, bet vieta, kur dažādi politiski spēki demonstrē savus viedokļus. Godināšana ir Lestenē kapos, vai Doma baznīcā. Kritušos karavīrus mēs godinām 11. novembrī,” sacīja L. Straujuma.

Krista: Atceros, ka vienmēr brīnijos, kā tādā amatā var ielikt tik nesakarīgu sievišķi bez vismazākās harizmas, ar raustīgu runu un nekoptu ārieni. Līdzināties viņai spēj tikai mūsu "lidonis".

Juris: Vienotība nav mainījusies, tikai situatīvi mazliet pierāvusies, bet būtībā kā bija tā palika rašistu apkalpotāju partija.

Zibkacija: Vai koalīcijas kolēģiem var atlaist ministru, piemeklējot ieganstu, un premjerei turpināt strādāt? Protams, nē, ja NA aizstāvētu savu ministru, savu komandu un principus. Krēsls pāri visam. Cieņa Cilinskim.

Sids: Mums gandrīz izdevās JV izmest uz ielas ar visu Āboltiņu etc... bet tad lumpeņi atkal viņus savilka atpakaļ tikai tāpēc, ka Putins sāka iebrukumu Ukrainā, kas izbeidza covid.

Daina: Pirms tam bija valdības lēmums, ka ministri toreiz nepiedalīsies gājienā. Tātad Cilinskim bija citi iemesli atstāt ministra amatu, jo uzreiz jau piedāvāja aizvietotāju. Tādi laiki bija. Nav nekāds varonis.

Ainava: "Tā nav leģionāru godināšana.." Lūk kādi mums JV premjeri! Un vieviens pēc tam nav bijis labāks, arī mūsu prezidents tikpat gļēvs! Par šiem vārdiem būtu jālūdz piedošana (nevis jāatvainojas).

Mārtiņš: paši vērsīšu uzmanību tam, ka atlaida nevis par nodarījumu (par kuŗu nav pamata atlaist — puķu nolikšanu), bet par it kā NODOMU to darīt. Atlaists par NODOMU (!) nolikt puķes (!!) pie Brīvības (!!!) pieminekļa. Straujumai jāatbild par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

HM: Tipiska glumās Vienotības politikāne nespējniece. Tajā bandā savādāku nav.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas