Nevienam nav laika "pieskatīt" miskastes; cepiens par dalīto atkritumu izvešanu

tautaruna.lv 25.novembris 2023, 11:30
 
Gints Ivuškāns/f64
Lai gan dalīto atkritumu savākšanas konteineri nu ir pieejami lielākajai daļai rīdzinieku un atkritumu apsaimniekošanas kompānijas saka, ka cilvēki arvien labāk prot pareizi šķirot atkritumus, tomēr ļoti bieži dzirdamas sūdzības par atkritumu apsaimniekotāju darbu - ne visi saškirotie atkritumi tiek savākti tā, kā cilvēki to gribētu.

Ar savu sāpi par atkritumu apsaimniekošanas kompānijas darbu dalījusies kāda rīdziniece, ievietojot platformā "X" savu stāstu. Tas liecina, ka atbraukusi atkritumu savākšanas mašīna, darbinieks ieskatījies brūnajā bioloģisko atkritumu konteinerā un secinājis, ka viss ir kārtībā. Laikam tomēr darbinieks nebija noskaņots konkrēto konteineru izvest kā dalītos bioloģiskos atkritumus, tāpēc no blakus esošā sadzīves atkritumu konteinera paņēmis sarkanu Rimi maisu un iemetis pie bioloģiskajiem atkritumiem. Pienācis otrs darbinieks, veicis fotofiksāciju un konteiners izvests kā sadzīves atkritumi. Zināms, ka par nepareizi šķirotu atkritumu izvešanu nāka smaksāt soda naudu.

Cilvēks uzskata, ka neba nu to santīmu soda naudai žēl, bet gan par sistēmu, kas veidojas greiza un šķība. Domei rīdizniece ir pasūdzējusies, kas solās ko darīt lietas labā.

Ierakstu komentējusi Rīgas dome: "Labdien! Šajā gadījumā būtu labi noskaidrot šī gadījuma laiku un adresi, lai varētu izvērtēt situāciju. Atsevišķiem atkritumu izvedējiem ir videokameras un tiek veikti ieraksti."

Atsaucies arī RNP: "Labdien! Lai varētu pārbaudīt pausto informāciju, nepieciešams precizēt dzīvojamās mājas adresi un datumu, kas notikusi situācija."

Tajā pašā laikā komentētāji nemaz nebrīnās par novēroto situāciju: "Mums tieši tāpat nesavāca dēļ viena putuplasta gabala un piestādīja 13 eiro ceļa izdevumus."

"Šim gan maz sakara ar RNP, drīzāk ar CleanR. Acīmredzot, izvest sadzīves atkritumus uznēmumam ir ekonomiski izdevīgāk, nekā bio"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:17

Jaunākās diskusijas