"Es dzirdēju baumas." Ukraiņu dziedātāja Džamala atklāj savas lielākās bailes un raizes

tautaruna.lv 25.novembris 2023, 20:14
 
Dutch Press Photo/Cover Images/Scanpix/Leta
Ukraiņu dziedātāja, Eirovīzijas uzvarētāja Džamala, kuru Krievijas prezidents Vladimirs Putins izsludinājis meklēšanā, medijiem atklājusi, ka baidās par savu bērnu un radinieku drošību, vēsta "The Sun".

Ukraiņu dziedātāju, kura uzvarēja Eirovīzijas dziesmu konkursā 2016. gadā, Maskava apsūdz nepatiesas informācijas izplatīšanā par Krievijas bruņotajiem spēkiem.

Džamala uzver, ka Kremlis mērķtiecīgi apmelo viņu un cenšas viņu iebiedēt.

Dziedātāja dalījusies ar pārdomām par brīdi, kad uzzināja, ka pret viņu tiek izvirzītas apsūdzības par "viltus" informācijas izplatīšanu par Krievijas armiju un karu Ukrainā. Viņa sacīja: "Es biju sarūgtināta tikai savu radinieku dēļ. [...] Tas ir tik saspringts laiks manai ģimenei, maniem vecākiem, bērniem. Es par viņiem uztraucos."

Viņa pauda bažas par to, ka Maskava spēs viņu atrast un kaut kas var notikt, jo visas viņas gaitas tiek atspoguļotas sociālajos medijos. "Jūs varat atrast visu informāciju par mani."

Džamala šā gada sākumā izdeva albumu ar nosaukumu "Qirim", kas nozīmē Krima, un atzina, ka tieši tajā laikā varas iestādes varētu būt apciemojušas viņas radiniekus. "Es dzirdēju baumas, ka kāds ieradās pie maniem radiniekiem Krimā un mēģināja viņus iebiedēt."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas