"X" saplēšas Lato Lapsa un Aidis Tomsons

tautaruna.lv 25.novembris 2023, 4:00
 
Vladislavs Proškins/f64
Radio žurnālistam Aidim Tomsonam, kā cilvēkam, kurš pārstāv Latvijas sabiedriskos medijus un no bijušā prezidenta Levita saņēmis valsts augstāko apbalvojumu, Lato Lapsa pārmet korumpētību, savukārt Aidis Tomsons Lato Lapsam ir gatavs atdot savu ordeni.

Kašķis starp šīm divām Latvijā labi zināmāmām personām izcēlās pēc Aida Tomsona ieraksta "X": "Otro reizi divu dienu laikā dzirdu lūgumu izveidot kādu raidījumu, prasot, cik tas viņiem maksās? Tātad vai nu kādi tiešām maksā, vai sabiedrībā ir iesakņojies priekšstats, ka par rakstu vai raidījumu sabiedriskajā medijā var samaksāt."

Uz šo ierakstu reaģēja ne tikai Lato Lapsa, bet arī citi komentētāji, kuri raksta: "Vai arī esošie raidījumi šķiet tik tendenciozi, ka rodas iespaids, ka par tādiem jau toč kāds maksā"

Savukārt Lato Lapsa raksīja: "Izskatās, ka sabiedriskajā medijā nav ne jausmas, ko nozīmē korupcija. Tā laikam tiek attiecināta tikai uz prastu kukuļošanu, bet, ja vara cilvēku uzpērk ar apbalvojumiem un valsts naudu - tas neskaitās."

Jau nākamajā dienā Aidis Tomsons no "spēles" gribēja izstāties: "Ierakstīju šodien pirms raidījuma vienu komentāru tviterī, tagad atkal ieslēdzu un uzzināju, kāds esmu muļķis un korumpēts. Nu jā, te vairs nav vērts izteikties un rakstīt, katrai lietai savs laiks. Varbūt reizēm vien pakacināšu dažus"

Uz ko komentētāji reaģēja: "Kamēr sabiedriskie medijos strādājošie žurnālisti izvairīsies no tēmas par kremļa ietekmes aģentu atklāšanu dažādās valsts iestādēs un pašos medijos, tikmēr saņemsiet pamatotu kritiku par to, ka neesat pietiekami gudri šajos laikos. Mierīgie laiki beigušies, nepieciešami drosmīgi"

Reaģējot uz Lapsas ierakstu, Tomsons ir gatavs šķirties no ordeņa: "Ak, Lato, skatos, Jūs ilgstoši pārdzīvojat, ka esmu saņēmis ordeni nepamatoti. Un šo es saku no sirds: ja vien tas ir iespējams, ar prieku atdotu to Jums! Bez ironijas. Lai arī Jūs varētu vairāk izjust, ka Jūsu pūles tiek novērtētas!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas