Astronumerologs par Kariņa lūkošanos uz NATO ģenerālsekretāra amatu: Tā kopumā nav laba zīme...

tautaruna.lv 25.novembris 2023, 8:30
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Latvija ir sākusi neoficiālas starpvalstu konsultācijas par iespējamu kandidāta virzīšanu NATO ģenerālsekretāra amatam, intervijā TV3 atzina premjere Evika Siliņa (JV), komentējot Latvijas ārlietu ministra, ekspremjera Krišjāņa Kariņa (JV) pausto gatavību pretendēt uz atbildīgo amatu.

Šo ziņu komentējis astronumerologs Kristaps Baņķis.

"Tā kopumā nav laba zīme NATO misijai, ja to iekārojis Kariņš! Kariņam ir lielas spriedzes Astrokarte, kuru viņš izreaģē lielmēroga projektos, kur bankroti ir grūti sasniedzami. Kariņu NEDRĪKST laist nevienas organizāzijas vadībā. Kaut gan… kuru vajag nobeigt!…" vietnē "X" raksta K. Baņķis.

Jau ziņots, ka Latvijas kandidāts uz NATO vadīšanu nekad nav virzīts, attiecīgi valstij tā ir pavisam jauna pieredze.

Premjere pauda, ka Latvija varētu oficiāli izvirzīt kandidātu uz NATO ģenerālsekretāra amatu, jo "mums ir spēcīgs kandidāts", turklāt neviena no jaunajām NATO valstīm nav vadījusi organizāciju, kas būtu labs signāls ģeopolitiski. Siliņas vērtējumā, Kariņam esot laba pieredze valdības vadīšanā, darba pieredze Eiropas Parlamentā un zināšanas starptautisko procesu vadīšanā.

Kā vēstīja aģentūra "Bloomberg", Kariņš paudis gatavību kandidēt uz NATO ģenerālsekretāra amatu.

Paziņojumā teikts, ka Kariņš varētu piedāvāt "sniegt ieguldījumu aliansē ar savu vadības pieredzi premjerministra amatā, skaidru izpratni par Krievijas draudiem, stingru nostāju Ukrainas jautājumā un pierādītiem panākumiem kā starptautiskās vienprātības veidotājam".

Pašreizējā NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga pilnvaras šajā amatā beigsies 2024.gada 1.oktobrī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas