Rīgas tirdzniecības centra darbinieki ziņo par kritiskiem darba apstākļiem

tautaruna.lv 5.jūlijs 2023, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / Kaspars Krafts/F64
T/C “Dole” kolektīvs vienojies kopīgā vēstulē un ziņo par kritiskajiem apstākļiem darbavietā – gaisa temperatūra telpās sasniedz pat 28 grādu atzīmi, ventilācijas sistēmas un kondicionieris nedarbojoties, tāpēc strādāt esot ļoti grūti. Par situāciju tirdzniecības centrā zinot arī veikala vadība, tomēr jau trešo gadu pēc kārtas vasaras mēnešos situācija nav uzlabojusies, vēsta "Bez Tabu".

Veikala otrajā stāvā temperatūra sasniedz 28,1 grādu atzīmi, nedaudz labāka situācija ir veikala pirmajā stāvā, kur temperatūra pazeminājusies līdz 27 grādiem.

Visi uzrunātie veikala darbinieki stāsta, ka strādāt esot ļoti grūti. Vienai pārdevējai reiz pat kļuvis slikti.

Pērn Valsts darba inspekcija veikusi veikala apsekošanu - pārkāpumus neesot konstatējuši. Normatīvo aktu prasības nosakot, ka temperatūra telpās nedrīkst pārsniegt 28 grādu atzīmi, tātad mērījumiem normas pārsniegtas tikai nedaudz. Valsts darba inspekcija atkārtoti veiks tirdzniecības centra apsekošanu.

Savukārt veikala vadītāja Liene Karpova informē, ka veikalā šobrīd notiek rekonstrukcijas darbi un drīzumā situācija būšot atrisinājusies.

"Šobrīd tirdzniecības centra “Dole” 2. stāvā norisinās 2. posma rekonstrukcijas darbi, kuri jau ir noslēguma posmā. Rekonstrukcijas darbus tirdzniecības centra 2. stāva telpās plānots pabeigt jūlija beigās. Jaunās ventilācijas un dzesēšanas iekārtas ir piegādātas, un šobrīd notiek to uzstādīšanas un nomaiņas process. Ventilācijas un dzesēšanas sistēmu uzlabošanas darbi tiks pabeigti vēlākais līdz jūlija beigām. Līdz tiek uzstādītas jaunās iekārtas, šo iekārtu funkcijas nodrošina esošās iekārtas."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas