Lato Lapsam arguments, kāpēc krievi nespridzinās Zaporožjes AES

tautaruna.lv 5.jūlijs 2023, 11:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Pēc Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska video uzrunas pašlaik pastiprināta uzmanība pievērsta Zaporožjes AES, kurā, kā sacīja Zelenskis, Krievija ir "uzstādījusi priekšmetus, kas līdzīgi sprāgstvielām". Situāciju komentējis arī latviešu žurnālists Lato Lapsa.

Lapsa mikroblogošanas vietnē pauž uzskatu, ka Krievija nespridzinās Zaporožjes AES.

"Parasti, kad notiek drudžaina gatavošanās kaut kam - vienalga, vai tas būtu negaiss vai AES spridzināšana -, tas nenotiek. Īstais p… parasti pielavās negaidot," raksta Lapsa.

Komentētāji gan drīzāk nepiekrīt Lapsas izteiktajam scenārijam.

"Krievu idiotu gadijumā viss ir iespējams."

"Ja domājam Jāņus un Ziemassvētkus - šī teorija nedarbojas."

"It kā jā,jo Zaporožjes AES reaktori slēgti mēnešus pirms uzlaida dambi gaisā. Uz siltajiem reaktoriem dzesēšanu tagad nodrošina no ugunsdzēsēju šlangām. Bet Mērfija likums saka - profesionaļ ir paredzami,bet pasaule ir pilna ar amatieriem. Nelieciet ļoti dziļi Geiegeru skapītī."

Kā vēstīts, otrdien ikvakara videouzrunā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sacīja, ka saskaņā ar Ukrainas izlūkdienestu datiem Krievija Zaporižjas AES ir "uzstādījusi priekšmetus, kas līdzīgi sprāgstvielām".

"Iespējams, lai imitētu triecienu spēkstacijai. Varbūt viņiem ir kāds cits scenārijs. Bet jebkurā gadījumā pasaule to redz," teica Ukrainas prezidents.

Iepriekš Ukrainas bruņotie spēki brīdināja par "iespējamu provokācijas gatavošanu Zaporižjas elektrostacijas teritorijā tuvākajā laikā".

Pēc to rīcībā esošās informācijas, uz trešā un ceturtā reaktora ārējā jumta esot novietoti "ārēji priekšmeti, kas līdzīgi sprāgstvielām".

"To detonācijai nevajadzētu sabojāt energoblokus, bet tie var radīt iespaidu par apšaudi no Ukrainas puses," teikts paziņojumā, brīdinot, ka Krievija par to izplatīs dezinformāciju.

Tāpat vēstīts, ka Krievijas spēku kontrolē esošā Zaporižjas atomelektrostacija (AES) šobrīd darbojas normālā režīmā, trešdien paziņoja Ņikopoles reģionālās administrācijas vadītājs Jevhens Jevtušenko.

"Šobrīd Zaporižjas AES darbojas normāli. Nav reģistrēta nekāda būtiska okupantu spēku un tehnikas pārvietošanās," savā "Telegram" kanālā raksta Jevtušenko.

Ņikopole atrodas Dņepras upes labajā krastā, bet Zaporižjas AES - pretējā krastā.

Trešdienas rītā plkst.8 ūdens līmenis Zaporižjas AES dzesēšanas dīķī nav mainījies un pašlaik tas ir 16,56 metri.

Zaporižjas AES energobloki nedarbojas kopš 2012.gada septembra.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas