Rīdzinieki ceļ trauksmi par redzēto Juglas kanālmalā

tautaruna.lv 1.jūnijs 2023, 7:00
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Pensionāre Liāna ar skumjām acīs atzīst – Juglas kanāla krasts jau gadiem pamests novārtā, aizaudzis, piemēslots un kļuvis bīstams, turklāt iedzīvotāji spiesti sadzīvot ar kodīgu smaku kanalizācijas piesārņojuma dēļ, vēsta "Bez Tabu".

Rīdziniece Liāna un viņas vīrs iecienījuši doties uz Meiju ielas kanāla krastu, lai makšķerētu un mierīgi pavadītu brīvo laiku, taču pēdējos gados tas prieku vairs nenesot, jo pazudušas gan zivis, gan vēži. Arī makšķernieki šurp nākot tikai pieraduma pēc. Tas tādēļ, ka no Meiju ielas 2. mājas jau aptuveni piecus gadus tek smakojošs kanalizācijas strauts, piesārņojot Juglas kanāla ūdeni. Liāna atzīst - reiz jau ziņojuši pašvaldībai par vides piesārņojumu un aicinājuši problēmu risināt, taču vairāk par īslaicīgu norobežošanu lietas labā nekas darīts neesot.

Tāpat kanāla mala esot sākusi noārdīties un koku pamazām sākuši gāzties ūdenī.

Liānas kundze norāda uz, viņasprāt, bīstamāko kanālmalas kauna traipu - divām milzu bedrēm, kas ieskautas vecos mūros un biedē garāmgājējus, kā arī gadiem pilda atkritumu izgāztuves funkciju. Kundze atceras, ka reiz tajā kāds ierkritis un gājis bojā. Viņa ir neizpratnē - kādēļ kāds nav parūpējies par bedru aizbēršanu un krastmalas sakopšanu, lai vietējiem iedzīvotājiem būtu droši un patīkami atpūsties.

Arī daudzdzīvokļu nama iedzīvotāja Anna noraizējusies par kārtību Meiju ielā. Viņa stāsta - kanalizācijas sistēma regulāri izejot no ierindas un mājas apsaimniekotājs - Rīgas namu pārvaldnieks - problēmas risināšanu esot uzgrūdis uz pašu iedzīvotāju pleciem.

Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes direktors Kalvis Avotiņš sola, ka vides dienests noskaidros un uzraudzīs, lai atbildīgā puse veic nepieciešamos darbus un novērš vides piesārņojumu, kas neesot pieļaujams.

Kā skaidro SIA “Rīgas namu pārvaldnieks”:

“Konkrētajā adresē ir veikti nepieciešamie remontdarbi, proti, kanalizācijas sūkņa attīrīšana no nepiederošajiem priekšmetiem un tā darbības atjaunošana. Tiek reaģēts uz avārijas situāciju izsaukumiem. Tomēr problemātiku pilnībā nav iespējams atrisināt tā iemesla dēļ, ka iedzīvotāji turpina kanalizācijā noskalot priekšmetus un materiālus, ko kategoriski aizliegts darīt, jo tādā veidā tiek radīti aizsprostojumi un bojātas kopējās komunikācijas, diemžēl šajā gadījumā nodarīts kaitējums apkārtējai videi.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:37

Jaunākās diskusijas