Atklāj šokējošu skaitli, cik Latvijai izmaksāja hokeja brīvdiena

tautaruna.lv 1.jūnijs 2023, 9:20
 
F64
Elektronikas un IT jomu uzņēmējs Normunds Bergs, viesojoties TV24 raidījumā “Kārtības rullis”, pieļāva, cik lielu summu Latvijai varēja izmaksāt pirmdiena, 29.maijs, kas pēc Latvijas hokejistu bronzas medaļu iegūšanas pasaules čempionātā, tika noteikta par brīvdienu.

Kā skaidroja Bergs, Latvijas gada iekšzemes kopprodukts ir 40 miljardi eiro, bet gadā ir 200 darbadienas.

"Izdalot 40 miljardus ar 200, iegūsiet 200 miljonus. 200 miljoni eiro ir šīs dienas cena," skaidroja Bergs.

Bergs liek noprast, ka neatbalsta pieņemto lēmumu par brīvdienu, sakot, ko tik par šiem 200 miljoniem eiro nevarēja izdarīt - kaut vai tam pašam hokejam ir, bija un tagad vēl jo vairāk būs nepieciešama nauda.

Tikmēr komentāros cilvēkiem bija dažādi viedokļi par brīvdienas nepieciešamību. Lielākā daļa gan to atbalstīja, un daļa apšaubīja Berga aprēķinus.

"Tāda primitīva matemātika. It kā viss apstātos. Kā piemēram ar papildus alus, citu alko tirdzniecības pieaugumu? Pārtikas un ēdināšanas pakalpojumu pieaugumu? U.t.t.? Tas kaut kur pazūd? Excel tabulās neparādās? Esam pakalpojumu un nevis ražošanas ekonomika."

"Īstenībā ir pilnīgi pretēji. cilvēku kustība, spontāni pirkumi, restorānu, kafejnīcu apmeklējumi ekonomiku tikai palielināja. kamēr ne ražošana, ne pakalpojumu sniegšana lielākoties nebija apturēta. bilance šeit diezgan viennozīmīgi ir pozitīva."

"Man smiekli nāk par mūsu ekspertiem, brīvdienās taču ekonomika neapstājās. Visas kafeinīcas bija pilnas, atpūtas parki pilni, cilvēki tērēja naudu, piķis griezās, bet tas jau laikam neskaitās, jo, jo nu vienkārši neskaitās."

"Pārspīlēta bija tā brīvdiena! Sanāk, ka brīvdiena tika dota arī Latvijai nelojāliem iedzīvotājiem, kuri nemaz neatbalstīja Latvijas hokeja komandu. Tas nav godīgi!"

"Emocijas ar naudu nevar novērtēt!"

"Viņš pat nezina, cik gadā darba dienu! Eksperts."

Kā vēstīts, Saeima svētdien īsi pirms pusnakts nolēma pirmdienu, 29.maiju, pasludināt par svētku dienu par godu Latvijas hokejistu izcīnītajām bronzas medaļām.

Lēmums tika pieņemts dažu minūšu laikā. Par likuma grozījumu pieņemšanu balsoja 52 un atturējās trīs deputāti. Kopā sēdei bija reģistrējušies 56 deputāti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:55

Jaunākās diskusijas