FOTO: rīdzinieks šokā, ko dzīvoklim nodara apkures taupīšana

tautaruna.lv 25.novembris 2022, 12:33
 
Andrejs Terentjevs/F64
Kāds mikroblogošanas vietnes Twitter lietotājs dalījies ar foto no sava dzīvokļa Rīgā, kurā, pēc viņa teiktā redzamas "sekas" apkures taupīšanai.

Uz logiem redzams pelējums.

"Šis ir rezultāts tam, ka Rīgas Siltums nedod pilnu siltumu. Visi radiatori uz max, dzīvoklī 18-19 grādi. Viss pelē," viņš raksta.

Tikmēr komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi, un liela daļa vainu tomēr nenoveļ uz Rīgas Siltumu.

"Diez vai Rīgas Siltums būs pie vainas. Man pirmskara mājas dzīvoklī kurina tā, it kā būtu -20 sals, istabā ir +24. Tāpat kurināja arī tad, kad tikko pieslēdza un temp. bija virs nulles. Te drīzāk izskatās pēc sliktas gaisa apmaiņas."

"Šis ir rezultāts tam, ka telpās nav normālas ventilācijas."

"Man šādi bija oktobrī, kad minimāli kurināja. Mitrumu rādīja 70%, logi likti pirms 12 gadiem, kad nodeva māju ekspluatācijā, visu laiku slaucīju palodzi. Tagad kurina vairāk, mitrums dzīvoklī 57%, svīst logi mazāk. Tiešām jāmaina pirms 12 gadiem liktie logi?"

"Rīgas Siltumam visticamāk tur nav ne kāda sakara. Tava ēkas centrālās apkures trubas nav pa tiešo savienotas ar RS siltumtrasi. Pa vidu ir siltummainis un kaut kāda kontroles sistēma, kuras programmu regulē apsaimniekotājs."

Tikmēr, kā vēstījām, AS "Rīgas siltums" siltumenerģijas tarifs no 28.novembra pieaugs par 7,8%, sasniedzot 183,86 eiro par megavatstundu (MWh), informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Vienlaikus regulatorā atzīmē, ka, ņemot vērā valsts atbalstu, mājsaimniecībām par siltumenerģiju no 28.novembra būs jāmaksā 112,39 eiro par MWh bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Mājsaimniecībām rēķinos valsts atbalsts tiks piemērots automātiski.

"Rīgas siltuma" siltumenerģijas tarifs pieaugs saistībā ar kurināmā un iepirktās siltumenerģijas izmaksu pieaugumu.

Kompānija 27% no lietotājiem piegādātās siltumenerģijas saražo pati, izmantojot šķeldu un dabasgāzi, bet 73% iepērk no citiem siltuma ražotājiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas