Sieviete: 2 bērni gandrīz palika bez mammas mediķu vienaldzības dēļ

tautaruna.lv 25.novembris 2022, 4:30
 
Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency
"Es beidzot esmu saņēmusies un gatava runāt, kas ar mani notika, kā un kāpēc nokļuvu slimnīcā un kā man paveicās, ka visam šim nebija letālas sekas," savu stāstu iesāk Solvita.
Šī gada 22. septembrī, naktī, sajutu pēkšņas ļoti spēcīgas galvas sāpes, kādas nekad iepriekš nebija bijušas. Sāpes pastiprinājās, bija spiedoša sajūta pieres daļā un pakausī, stīva un sāpoša spranda. Iedzēru Ibuprofenu, bet pēc neilga laika sākās vemšana, kas atkārtojās. 2:01 naktī tika izsaukts NMPD.
Ieradās X brigāde. NMPD veica standarta iztaujāšanu, apskati, veica asinsspiediena un pulsa mērījumus. Brigādei klāt esot, turpinājās neciešamas galvassāpes un vemšana vairākas reizes. Brigādes vadītāja iztaujāja par galvassāpēm, un vairākas reizes tika atkārtots, ka šādas galvassāpes ar vemšanu nav piedzīvotas nekad, sāpes bija tik neizturamas, ka nebija iespējams pat pakustēties. Uz brigades vadītājas jautājumu, uz cik ballēm no 10 es novērtēju sāpes, tika atbildēts, ka 10.
Tad brigades vadītāja jautāja, vai es vienmēr esmu tik emocionāla? Joprojām nav saprotams, ko brigādes vadītāja ar šo jautājumu domāja.
Tikmēr brigades medicīnas māsa vēnā ievadīja medikamentus. Ievadītie medikamenti atviegloja galvassāpes un izraisīja miegainību (viens no medikamentiem bija miega zāles), no kā aizmigu turpat priekštelpā uz dīvāna. Kad pamodos, dzīvesbiedrs paskaidroja, ka NMPD mani stacionēt atteicās, atstāja norādījumus doties pie ģimenes ārsta, ja no rīta sāpes turpinās. Miegu izraisošo medikamentu ietekmē nogulēju dažas stundas, pamodos ap 7.00 no rīta, galvassāpes bija spēcīgākas kā iepriekš, bija spiedoša sajūta galvā, stīva, sāpoša spranda, grūtības pārvietoties, nelieli koordinācijas traucējumi. Tika nolemts atkārtoti izsaukt NMPD.
Nedaudz pēc 8 no rīta ieradās otra brigāde, kas uzreiz pēc iztaujāšanas un vispārējās apskates, mērījumu veikšanas nolēma mani nekavējoties stacionēt uz RAKUS Gaiļezers intensīvās terapijas nodaļu. RAKUS Gaiļezers apstiprinājās NMPD brigades uzstādītā diagnoze- spontāns subarahnoidāls asinsizplūdums.
Ņemot vērā RAKUS un PSKUS neiroķirurgu sniegto informāciju, ka no spontāna subarahnoidāla asinsizplūduma mirst aptuveni 10% pacientu, nenokļūstot līdz ārstniecības iestādei, arī šis gadījums varēja izvērsties letāli. Cik ētiski ir jautāt pacientam, vai viņš vienmēr ir tik emocionāls, kad tas cieš nenormālas sāpes? Manuprāt ir neprofesionāli neņemt vērā pacienta teikto par sāpju stiprumu un sajūtām, un atteikties stacionēt, it sevišķi ja tas var izraisīt nāvi.
Par šo gadījumu esmu uzrakstījusi sūdzību NMPD vadības centram, Veselības inspekcijai, jo 2 bērni gandrīz palika bez mammas NMPD vienaldzības dēļ.
Sirsnīgs paldies 224. NMPD brigādei un vadītājai Sarmītei Lismentei par profesionālu un ātru rīcību, ka izglāba man dzīvību.
Joprojām turpinu izmeklēties un ārstēties, lai varu atgriezties iepriekšējā dzīvē ar iepriekšējiem apgriezieniem. Iesaku visiem, kam ir jebkādas netipiskas galvassāpes, pārbaudīties nekavējoties," aicina Solvita.
Komentāros cilvēki neslēpj savu sašutumu.
Laura: Mums tieši ātrā palīdzība pateica,ja cilvēks nemirst nost,viņi var arī nebraukt. Tad jautājums,kāda jēga no viņiem
Skaidrīte: Nu jau vairākus gadus atpakaļ mums ģimenē bija līdzīgs gadījums kad NMPD nepaņēma uz slimnīcu ar tādiem pat simptomiem. Pēc 6 dienām nonākot vizītē pie neirologa un tālākais jau ceļš ar reanimācijas brigādi uz Stradiņiem un 7 stundu ilgu operāciju. Iespēja nokļūt pie zinoša mediķa ir kā loterija.
Juris: Tos tā saucamos " mediķus" nekavējoties atlaist no darba ar aizliegumu lidz mùža beigām strādāt medicīnas nozarē. Cietušajai izmaksāt kompensāciju visma 50 000 eiro apmēra ko piedzīt no vainīgajiem.
Līva: Man šogad pavasarī bija līdzīgas sāpes , arī vērtējamas uz 10 ballēm, no pulsa galvā pilnīgi pat nokritu , jo nebija koordinācijas, atbrauca ātrā palīdzība un teica - ko Tu raudi, nomierinies , no tā Tu nemirsi, kas man tajā brīdī tā samulsināja , ka pēctam negribējās atbildēt uz viņu jautājumiem, jo taču kāda jēga ko teikt , sūdzēties, es taču nemiršu, ielaida zāles un aizbrauca prom.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:56

Jaunākās diskusijas