Ukrainas drošības dienesti atrod arhimandrītu kopā ar puskailu puisi

tautaruna.lv 25.novembris 2022, 21:30
 
Ekrānuzņēmums / Twitter
Ukrainas drošības dienests pārbaudīja Maskavas patriarhāta UOC telpas Bukovinā un bija pārsteigti tur ieraugot arhimandrītu Ņikitu gultā kopā ar puskailu puisi, raksta portāls "nv.ua".

25. novembrī SBU veica pretizlūkošanas darbības Ukrainas pareizticīgās baznīcas ( MP) Čerņivcu-Bukovinas diecēzes teritorijā. Rezultātā tika atklātas rokasgrāmatas no Maskavas, Krievijas pilsonība un iemītnieka apliecība. SBU skaidroja, ka šie pasākumi tika veikti, " lai cīnītos pret Krievijas specdienestu graujošajām darbībām Ukrainā".

Puskailais puisis, kurš atradās kopa ar arhimandrītu Ņikitu, dziedot baznīcas korī.

Atklāta ir arī diecēzes vadītāja un Maskavas kuratoru sarakste, kurā viņi saņem "rokasgrāmatas" par baznīcas liturģijas skaidrojumiem pēc pilna mēroga iebrukuma.

Krievijas pareizticīgās baznīcas pārstāvji izvirzīja uzdevumu dezinformēt par sociāli politisko situāciju Ukrainā un situāciju frontē. Jo īpaši pieprasīts no UOC priesteriem noliegt Krievijas bruņoto agresiju, runāt par iespējamo "Maskavas baznīcas" apspiešanu.

Arhimandrīts ir augstas pakāpes pareizticīgās baznīcas garīdznieks mūks, parasti vīriešu klostera priekšnieks vai garīgās mācību iestādes rektors.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas