Iedzīvotāji pikti: Bloka muižu gatavojas remontēt par valsts naudu

tautaruna.lv 25.novembris 2022, 13:42
 
Valdis Gavars
Par Torņakalna Bloka muižas likteni tiek runāts daudzus gadus. Tagad tās jumts ir kritiskā stāvoklī, tāpēc tiek veikts ārkārtas remonts.

Rīgas domes deputāts, Torņakalna biedrības vadītājs Valdis Gavars savā un Torņakalna biedrības FB kontā ievietojis fotogrāfijas , kurā redzams Bloka muižas jumta bēdīgais stāvoklis. Viņš vēsta, ka ārkārtas remonts tiks veikts par Kalsts Kultūras Mantojuma pārvaldes līdzekļiem, kas paredzēti avārijas seku novēršanai.

Komentētāji ir neizpratnē, kāpēc remonts tiek veikts par valsts naudu, jo muižas īpašnieki esot pietiekami turīgi un pašu spēkiem varētu saremontēt avārijas stāvoklī esošo jumtu. Izrādās, ka maldinošas ir sabiedrībā klīstošās baumas, ka īpašnieks nav atrodams. Viens no komentētājiem Torņakalna grupā publicē Lursoft shēmu, kas atklāj Bloka muižas patieso īpašnieku.

Rigonda Bērziņa: "Šo lietu vajadzētu publiski pacelt. Un izsekot visam procesam līdz galam. Lai nepielāpa un atkal negaida jaunu avārijas situāciju. Varbūt var pierunāt īpašnieku atsavināt par tām pašām kapeikām, par ko viņš no RD savulaik privatizēja. Uztaisām crowdfunding."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:29

Jaunākās diskusijas