Mata tiesu no traģēdijas: neprātīgā BMW vadītāja nejūtas vainīga

tautaruna.lv 19.jūlijs 2022, 0:30
 
Pixabay
Pagājušajā piektdienā uz Liepājas šosejas Mārupes novada Babītes pagastā notika smags ceļu satiksmes negadījums, kurā gāja bojā divi cilvēki un pieci guva dažādas traumas. Taču vai šāds gadījums attur citus pārgalvjus? Nē, jo allaž jau šķiet - nu ar mani nekas tāds nenotiks.
"Parasti neaizraujos ar ierakstu publicēšanu iekš Facebook, bet nu šoreiz gribēju padalīties ar savu pieredzes stāstu.
Mierīgā sestdienas priekšpusdienā dodamies ceļā Valmiera -> Rīga, dažus simtus metru pirms baltās "Plācis" ceļazīmes redzu smagā automašīna (vilcējs+puspiekabe) apdzen velosipēdistu man gana tuvā attālumā pretējā joslā.
Nodomāju, ka nav tas patīkamākais skats pretējā joslā, bet nu visādas situācijas ir bijušas un gan jau ka saspiedīsimies visi.
Lielākais izbrīns seko momentā, kad līkumā nepārredzamā vietā aiz smagās mašīnas man acu priekšā iznirst vēl BMW automašīna, kura vēlas apdzīt vēl smago auto.
Skaidrs, ka šeit kaut kādā mērā viss būs slikti. BMW ieraugot mani plāno steidzīgi atgriezties savā joslā, a bet tur tad vēl joprojām priekšā ir salīdzinoši garais smagās automašīnas sastāvs. Rezultātā BMW auto atsitas pret puspiekabes sānu un tālāk nāk taisnā ceļā man virsū, kad jau es braucu gandrīz pa ceļa nomali. Vienīgais variants manā gadījumā ir braukt pilnībā grāvī, lai kaut kā mēģinātu izvairīties no frontālās sadursmes.
Rezultātā BMW auto attopas savas joslas grāvī ar gana sadauzītu labo sānu, brīnumainā kārtā bez cietušajiem.
Es veiksmīgā kārtā iebraucis savas joslas grāvī izticis bez sadursmes ar veselu auto, tikām cauri vien ar kārtīgu izbīli par visu šo. Smagajai mašīnai bija mehāniski defekti, bet pieļauju ka ar tiem arī varēja turpināt ceļu. Riteņbraucējs arī tikai cauri sveikā vien ar izbīli.
Pārsteidz mani fakts, ka BMW vadīja sieviete un pasažieri viņai bija bērni, nepārsteidza tas, ka runāja viņa galvenokārt krieviski, un viss viņas vizuālais tēls un attieksme pret visu šo notikušo.
Varu uzteikt smagās automašīnas šoferi, kas izdarīja visu, lai šajā visā neierautu vēl kādu citu auto.
Paldies visiem labajiem cilvēkiem, kas piestāja un palīdzēja gan fiziski - izvelkot manu volvo no grāvja, gan arī apjautājoties, vai viss kārtībā.
Ar visu šo gribēju padalīties īpaši, jo atskatoties uz pēdējā laikā notiekošajām avārijām (īpaši piektdienas avārijas uz Liepājas šosejas), var labi redzēt, ka tendence veikt bīstamas apdzīšanas aug augumā. Padomā divreiz pirms apdzen.
Brauciet droši!" raksta Jānis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:28

Jaunākās diskusijas