Ludzā kādas mājas iedzīvotāji satraukti par notiekošo pagrabā

tautaruna.lv 20.februāris 2022, 13:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Ludzas iedzīvotājus, dzīvojošus daudzdzīvokļu namā, nokaitinājis bijušais kaimiņš, kurš, izlikts no dzīvokļa parādu dēļ, iedzīvi pārvietojis uz tās pašas mājas pagrabu, kur nereti uzturas arī pats un, kā stāsta iedzīvotāji, uzdzīvo kopā ar draugiem, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Sūdzas ludzānieši, kuri dzīvo Stroda ielas daudzdzīvokļu namā. Viņus sadusmojis bijušais kaimiņš Juris, kurš ieperinājies mājas pagrabā pēc tam, kad viņu parādu dēļ izlika no dzīvokļa.

"Iedzīvotājiem tas ir ļoti nedroši. Viņš ir potenciāls slepkava. Ja te kas aizdegsies, jo, ja redzat, te ir koka dēļi, var visādi būt. Bijušas visādas naktis mūsu mājā. Esmu saukusi policiju, kas iegāja pie viņa [pagrabā], paskatījās un uzgāja augšā un prasīja, kas man par pretenzijām. Policisti atzina, ka viņš tur labi iekārtojies. Es atbildēju - jūs gribētu, lai jūsu mamma dzīvotu virs šī visa?" saka Elēna.

Iedzīvotāji raidījumam stāstīja, ka pagraba iemītnieks pie sevis pazemē aicina draugus, ar kuriem kopā uzdzīvo, lieto alkoholiskos dzērienus. Vienā no pagraba nodalījumiem Juris esot sanesis savu iedzīvi, tāpat zadzis koplietošanas elektrību, tomēr nelegālo pieslēgumu ar elektriķa palīdzību iedzīvotāji likvidējuši.

Ludzas novada pašvaldībā raidījumu informēja, ka Juris pēc izlikšanas no dzīvokļa nav palicis bez pajumtes: pašvaldība viņam ierādījusi dzīvokli Ludzas nomalē. Miteklis gan ir bez ērtībām, kas, kā pieļauj vietvarā, Jurim ne visai patīk, ņemot vērā, ka iepriekš dzīvoja labiekārtotā dzīvoklī ar centrālo apkuri un salto ūdeni. Nu pašam nākas apkurināt namu ar malku, doties pēc ūdens, kas strodas pagalmā. Pašvaldībā informēja, ka Sociālais dienests sarūpējis Jurim malku ziemas sezonai, tāpat vīrietis saņem citu sociālo palīdzību, tai skaitā naudas izteiksmē.

Dienā, kad Ludzā viesojās “Bez Tabu” Juris daudzdzīvokļu nama pagrabā nebija sastopams. Todien viņu izdevās satikt pašvaldības piešķirtajā dzīvoklī. Juris nenoliedza, ka mēdz uzturēties pagrabā, tomēr biežāk tur uzturējās pagājušogad, laika posmā no izlikšanas no dzīvokļa līdz brīdim, kad pašvaldība ierādīja mitekli pagājušā gada nogalē. Juris raidījumam solīja drīzumā izvākties no pagraba pavisam, kad būs atradis transportu, ar ko nogādāt mantas no pagraba jaunajā dzīvesvietā. Pašlaik pagraba apciemojumi saistīti tieši ar mantu atrašanos tajā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:20

Jaunākās diskusijas